FOTO: Obilježeno 120 godina Puhačkog orkestra Rozga

PO Rozga jedan je od najkvalitetnijih orkestara u Zagrebačkoj županiji, ali i šire

Nema čovjeka koji živi 120 godina, a takva obljetnice rijetka je i među udrugama. Stoga ne čudi da je bila velika čast i zadovoljstvo svim članovima Puhačkog orkestra Rozga, ali i njihovim gostima, što su imali prilike sudjelovati u obilježavanju ovog značajnog jubileja.

Koliko je to značajno pokušao je riječima pojasniti predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije Zlatko Herček istaknuvši da su svi zajedno, kao i svaki član orkestra pojedinačno, izuzetno zaslužni za ovakvu obljetnicu, a PO Rozga jedan je od najkvalitetnijih orkestara u županiji, ali i šire. Tom prilikom Herček je orkestru, kao i svakom članu pojedinačno, dodijelio zaslužena priznanja za dugogodišnji aktivni rad u orkestru. Koliko je to vrijedno potvrđuje i činjenica da imaju člana koji u orkestru aktivno svira duže od 50 godina.

Predsjednica PO Rozga Jelena Šoštarec Barbić nije krila ponos i zadovoljstvo što imaju priliku svoje sumještane počastiti velikim koncertom u povodu njihova rođendana, a na koncertu su ugostili i iznimne glazbenike, njihove drage goste, s kojima surađuju već godinama. Jedna od gošći bila je i počasna članica orkestra, glazbena diva, žena za sva vremena – Zdenka Kovačiček.

-Jako sam vesela što sam večeras ovdje s vama. Ja se orkestra sjećam još kad sam bila kao djevojčica u Bobovcu, pa mi je tim draže da se slavi ovakav jubilej. Ponosna sam što i ja mogu biti dio ove svečanosti, što sam počasna članica orkestra, a moram naglasiti da je to orkestar za sva vremena- rekla je Zdenka Kovačiček.

U gostima rozganskim puhačima bili su i kolege iz PO Lira Kraljevec na Sutli, a svečanost su uveličali i članovi pjevačkog zbora Ivan Pl. Zajc iz Zagreba, a publiku su uz pratnju PO Rozga uveseljavali i Tihomir Kožina, Valentina Fijačko Kobić te Darko Rundek, a većinu kompozicija prilagodio je za puhački orkestar dirigent i umjetnički voditelj Miro Taradi.

Načelnik Općine Dubravica Marin Štritof čestitao je slavljenicima na jubileju i zahvalio na promicanju Dubravice diljem Hrvatske i izvan njenih granica, a obećao je i klimatizaciju školske dvorane u kojoj je koncert održan po velikoj vrućini, a nakon što je dvorana akustično uređena upravo za potrebe glazbenih događanja.

Na svečanosti su uručena i brojna priznanje te zahvalnice svima koji su doprinijeli razvoju puhačke glazbe, a osim Općine Dubravica koja je bila generalni pokrovitelj, ovu manifestaciju podržali su i Ministarstvo kulture i medija, Zagrebačka županija, Fortenova grupa d.d., te TZ SSDiB.