Obljetnica

FOTO: Obilježena 20-ta obljetnica smrti Vladimira Malekovića

U zaprešićkoj Vršilnici održano je predavanje pod nazivom „Vladimir Maleković – likovni kritičar i muzealac“
337003058_579611110800234_5558345149693008833_n

U zaprešićkoj Vršilnici održano je predavanje pod nazivom „Vladimir Maleković – likovni kritičar i muzealac“ Vesne Lovrić Plantić, a nastavno na obilježavanje 20 godina od smrti Vladimira Malekovića. Maleković je hrvatski povjesničar umjetnosti, likovni kritičar, književnik i muzealac rođen u Brdovcu.

Jedan je od osnivača muzeja i galerija u Brdovcu, Zaprešiću, Zlataru i Novoj Gradiški. Ovim predavanjem započeo je program obilježavanja dva desetljeća od njegove smrti, a sve završava krajem lipnja. U planu je održati desetak izložbi, predavanja i koncerata na području grada Zaprešića te općina Brdovec, Marija Gorica i Bistra s ciljem da potakne sjećanje starije i pobudi interes mlade publike za život i djelo Vladimira Malekovića.

Nakon uvodnog predavanja u Vršilnici, kojem je nazočio i Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, program je nastavljen koncertom nazvanim „Glas i Harfa“. Glas je dala sopranistica Marija Lešaje, a harfu je zasvirala Tajana Vukelić Perić koje su publici podarile neke od izvedbi G. Giordania, I. Tijardovića, R. Straussa…

Događanja
Zaprešić