Blagdan svetog Josipa

FOTO: Obilježen Dan MO Prigorje Brdovečko

Blagdan sv. Josipa u Prigorju brdovečkom obilježava se kao glavna svetkovina u mjestu nakon što je prije desetak godina završena i blagoslovljena nova mjesna kapela sv. Josipa
327167071_3322602238070584_4751461471478140341_n

Blagdan sv. Josipa u Prigorju brdovečkom obilježava se kao glavna svetkovina u mjestu nakon što je prije desetak godina završena i blagoslovljena nova mjesna kapela sv. Josipa. Tako su i ove godine mještani krenuli od starog raspela u centru mjesta prema kapeli u procesiji koju su svojom pjesmom oplemenili članovi Crkvenog zbora župe. Sv. Vida. U kapeli je svetu misu predvodio župnik Danijel Hačko.

-Nakon dvije godine pauze radi korona mjera uspjeli smo ponovno organizirati proslavu Dana Prigorja koji se obilježava na blagdan sv. Josipa. Veseli nas da se okupio velik broj mještana koji su u procesiji kroz mjesto došli do kapele gdje je služena sveta misa. U našoj Staroj školi podnijeli smo kratko izvješće o onome što se radi u našem mjestu, što smo napravili, te o onome što planiramo u narednom razdoblju- rekao je predsjednik Vijeća MO Prigorje Brdovečko Zvonko Hribar.

Čestitke domaćinima uputio je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Brdovec Damir Slavnović, a poslije službenog dijela pripremljen je i domjenak uz kojeg su se mještani ostali družiti, a sve je popratio i Mješoviti pjevački zbor KUD-a Januševec.

Brdovec
Događanja