Četvrt u koju se ulažu najznačajnija sredstva

FOTO: Obilježen Dan Gradske četvrti Sjever i Župe Blažene djevice Marije Kraljice apostola Zaprešić

U bliskoj budućnosti ovo bi mogao biti centar rekreacije za sve stanovnike Zaprešića i okolice
343093290_1030459815005849_4004165531449250568_n

Gradska četvrt Sjever u Zaprešiću obilježila je svoj dan i Dan Župe Blažene djevice Marije Kraljice apostola svečanom sjednicom Vijeća, a nakon toga i svetom misom u župnoj crkvi. Prije sjednice odana je počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred njegova spomenika na istoimenom gradskom trgu neposredno ispred župne crkve. Svijeće su upalili i položili cvijeće gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i njegov zamjenik Alan Labus s predsjednikom GČ Sjever Antun Tomičić, a na sjednici su predstavljeni ostvareni rezultati tijekom prošle godine.

Između ostalog, je istaknuto da je rekonstruirano nekoliko ulica u gradskoj četvrti, izgrađene su uzdignute plohe na križanjima, izgrađene neke nove pješačke staze, ali i biciklističke. U narednom razdoblju do kraja ove godine očekuje se otvorenje novoizgrađenog dječjeg vrtića u Ulici K.Š. Gjalskog, završetak pješačko biciklističke staze prema Pušći uz potok Lužnica, a u planu je i postava info stupa na Trgu dr. Franje Tuđmana i uređenje novih parkirališta te javnih površina.

Gradonačelnik Željko Turk čestitao je vodstvu GČ Sjever na angažmanu i suradnji prilikom realizacije i planiranja. Naglasio je kako je ovo gradska četvrt u koju se ulažu možda i najznačajnija sredstva, ali to ne znači da su ostali kvartovi i naselja zapostavljeni.

Dodao je kako se uz dovršetak vrtića uskoro očekuje i pokretanje projekta gradnje nove osnovne škole, a s dovršetkom centra mini atletike, ali i planiranja gradnje gradskog bazena na području GČ Sjever, ovo bi mogao biti centar rekreacije za sve stanovnike Zaprešića i okolice.

Događanja
Zaprešić