FOTO: Obilježen 25. rođendan Grada Zaprešića

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Zaprešića, na kojoj su uručene i ovogodišnje nagrade i priznanja, obilježen je 25. rođendan Grada Zaprešića

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Zaprešića, na kojoj su uručene i ovogodišnje nagrade i priznanja, obilježen je 25. rođendan Grada Zaprešića. Iako je ova godina specifična po raznim temama, ovog puta najviše je korona virus diktirao tempo za obilježavanje ove obljetnice. Tako je na svečanosti mogao sudjelovati tek ograničen broj posjetitelja, a izostali su i svi uobičajeni gosti, uz iznimku župana Zagrebačke županije Stjepan Kožića.

Stjepanu Ptičeku nagrada za životno djelo

Nagradu za životno djelo ove godine primio je zamjenik zapovjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i Zapovjednik VZ Grada Zaprešića Stjepan Ptiček koji je u ime svih nagrađenih zahvalio na tome što ih se Grad sjetio. Dodao je kako je radostan što se u Zaprešiću cijene sve žurne službe koje su ove godine za svoje djelovanje dobile i priznanja.

Godišnja nagrada ove godine pripala je potpredsjedniku Vlade RH i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću koji radi poslovnih obveza nije mogao nazočiti sjednici, pa je u njegovo ime nagradu primila državna tajnica Ministarstva unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović. Ona je istaknula kako je Zaprešić izuzetno ugodan grad u kojem se osjeća izuzetno dobro, a veseli ju i odlična suradnja među svim razinama.

Turk: Zaprešić je mjesto ugodnog življenja

Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk naglasio je činjenicu da ovogodišnja proslava 25 godina postojanja Grada Zaprešića nije bila ovako zamišljena, ali sama sjednica je organizirana, uz visoke mjere opreza, samo radi iskazivanja posebne zahvale svim nagrađenima. Podsjetio je kako je Zaprešić danas mjesto ugodnog življenja, a investicije vrijedne nekoliko milijardi kuna tu kvalitetu će uskoro dignuti i na višu razinu.

-Uvjeren sam da ćemo u narednom razdoblju u potpunosti urediti Nove dvore sredstvima iz EU kako bi banu Jelačiću odali dužnu počast za sve što je napravio u vrijeme svoje doba. To nam je dužnost i obveza- zaključio je Turk.