FOTO: Novi predsjednik, trener i momčad u Lonji

Nakon što je na izvanrednoj izbornoj Skupštini Lonje za novog/starog predsjednika izabran Ivan Kralj, nova Uprava izabrala je za novog trenera Filipa Oroza, doskorašnjeg igrača Lonje

Nakon što je na izvanrednoj izbornoj Skupštini Lonje za novog/starog predsjednika izabran Ivan Kralj, nova Uprava izabrala je za novog trenera Filipa Oroza, doskorašnjeg igrača Lonje.

Filip Oroz je iskusni nogometaš koji je u svojoj bogatoj igračkoj karijeri igrao za PIK Vrbovec, Zelinu, Rugvicu, Croatiju iz Hrastja i Rakovec. Trenerski debi bio mu je u proljeće 2019. kad je vodio Rakovec u Jedinstvenoj županijskoj ligi. U Lonji više nisu: Vjekoslav Šumić, Slavko Vidović, Luka Baček, Petar Jerković, Kristijan Hmelina, Igor Maksimović. Luka Franić, Ivan Fluka…, a došli povratnici Mario Simonović, Nikola Starčević, Danijel Solarić, Bruno Hren, Josip Pavić, Toni Srdarević, Andrija Barišić, a seniorskim pripremama su priključeni juniori Antonio Severec, Ante Tolalović, Matej Dokuš…

U ime Uprave Lonje na početku priprema bili su nazočni Franjo Poturiček, Mladen Horvatinović i Marko Solarić.

-Pred nama je izazovna sezona u kojoj gradimo novu momčad i stoga želimo da se Lonja predstavi u što boljem svjetlu i da bude u skupini klubova koja će biti u zlatnoj sredini. Dakako, ne odustajemo od što boljeg rezultata, ali smo isto tako svjesni da nam neće biti lako jer su nas napustili kvalitetni i iskusni nogometaši s kojima smo u zadnjih par godina bili u vrhu lige. Okrećemo klupsku politiku prema domaćim igračima iz našeg bazena Lonjice, Peskovca, Gračeca, Negovca, Vrbovca i drugih obližnjih mjesta kako bi stvorili novu generaciju koja će ravnopravno nadmetati s ostalim klubovima. Pri tome su dobrodošli svi igrači koji će se pošteno i časno boriti za boje našeg kluba i s ponosom nositi dres Lonje. Na pripremama ojačajte zajedništvo i dobro se spremite jer je nas očekuje zahtjevno prvenstvo u kojem će profitirati momčadi koje će se samo maksimalno povinovati trenažnom procesu. Na kraju budimo svi odgovorni jedan prema drugima jer još uvijek traje doba korona krize- obznani je ambicije kluba Franjo Poturiček.

Trener Filip Oroz je uoči prozivke i prvog treninga napomenuo sljedeće:

„Ovo je za mene veliki trenerski izazov i stoga se zahvaljujem na ukazanom povjerenju predsjedniku kluba Ivanu Kralju i ostalim članovima Uprave koji su podržali moje imenovanje za trenera. Svjestan sam činjenice da se u klubu nakon par godina kada je bio u samom vrhu 1. ŽNL istočne skupine ponovo stvara nova momčad i to je velika obveza i odgovornost da u takvim okolnostima postignemo što bolji rezultat. Raduje me činjenica da su na okupu ostali kapetan Ivan Marko Ivoš te iskusni igrači Ivan Kobaš, Matija Pušić, Matija Delija, Franjo Mandić i braća Mihael i Krešimir Forgač koji će biti nositelji igre i potpora mlađim igračima poput Ivana Horvatinovića i drugima. Raduje me činjenica da su se u klub vratili domaći igrači iz Lonjice i okolnih mjesta koji mogu i imaju priliku dokazati da su igrački potencijal za ovu ligu.

Dakako, to su i povratnici Simonović i Starčević, koji su stigli iz petoligaša Rakovca i svojim su dolaskom osnažili momčad i pojačali konkurenciju u borbi za prvu momčad. Posebno naglašavam da ću svima pružiti priliku da se nametnu kroz treninge i utakmice, ali ću pri tome zahtijevati maksimalan pristup dolaska na treninge, utakmice i ispunjavanje svih drugih obveza prema klubu. Nemamo pravo na nikakvo opuštanje jer je potrebno što prije uigrati momčad. Isto tako uz odgovoran odnos prema suigračima i klubu nužna je i homogenost i zajedništvo koje veže igrače i ojačava njihov momčadski duh.“

U idućem razdoblju Lonja će odigrati prema planu priprema sljedeće utakmice: 26. srpnja Ostrna, 2. kolovoza Zvekovac (Kup NS Vrbovec), 9. kolovoza Rakovec i 16. kolovoza Vrbovec (juniori).

Uprava kluba pregovara s još nekoliko pojačanja, ali dok se prijelazi ne definiraju ne žele izlaziti s imenima u javnost. Nakon nekoliko godina u Lonji se stvara nova momčad za koju će trebati strpljenja. Naime, mladim igračima treba pružiti šansu da pokažu svoju vrijednost, ali svako iskustvo se mukotrpni stječe, pa će im trebati vremena da se afirmiraju i potvrde svoj talent.