FOTO: Nogometni savez Velike Gorice i Zagrebačke županije od 2020. godine u novim prostorima

-Dugo smo sanjali o tome, no to se napokon ostvarilo. Kupili smo prostor te našim seljakanjima dolazi kraj- istaknuo je na danas održanoj Skupštini Nogometnog saveza Velike Gorice, predsjednik Željko Mihalj.

Naime, početkom siječnja nogometni savez Velike Gorice, ali i Nogometni savez Zagrebačke županije trebali bi se preseliti na novu adresu, u Getaldićevu 3. Za kupnju vlastitog prostora izdvojeno je 2,4 milijuna kuna, a svoj obol tome dali su i Grad Velika Gorica s 400 tisuća kuna, Zagrebačka županija s istom iznosom, te HNS koji je izdvojio 600 tisuća kuna. Ostatak sredstava namiren je podizanjem kredita u iznosu od milijun kuna na rok otplate od 10 godina.

-Ovime Nogometni savez Zagrebačke županije vječno ostaje u Velikoj Gorici. Vjerujem kako će otvorenje prostora biti tijekom siječnja- kazao je Mihalj.

Kad se radi o Nogometnom savezu Velike Gorice riječ je o najvećem Savezu u zagrebačkoj županiji, koji čini 1/3 svih registriranih nogometaša na području županije. NSVG je tijekom 2019. godine vodio šest liga mladeži te Ligu veterana, a rezultati goričkih klubova bili su na zavidnoj razini.

-Gorica i Kurilovec postigli su ono što se nitko nije nadao. Dokaz je to njihove sjajne organizacije- o rezultatima će Mihalj, koji se nada kako će ugroženi klubovi (Klas, Buna, Dinamo Hidrel, Lukavec) uspjeti na proljeće osigurati ostanke u svojim ligama.

-Vjerujem kako smo i tijekom ove godine imali dobru i prijateljsku suradnju. Nadam se da vas nisam iznevjerio te da smo uvijek pronašli najbolje rješenje- rekao je Mihalj.

Što se tiče odluka sa sjednice one su sve donesene jednoglasno, što samo potvrđuje činjenicu kako su klubovi zadovoljni suradnjom s Nogometnim savezom Velike Gorice.