Turopoljski nogomet

FOTO: Nogometni savez Velika Gorica “motor” je županijskog nogometa

Održana je sjednica Skupštine Nogometnog saveza Velika Gorica na kojoj su sva izvješća usvojena jednoglasno
DSC_7304

Pod predsjedanjem Željka Mihalja odrađena je 26. sjednica Skupštine Nogometnog saveza Velike Gorice kojoj je nazočio 21 od 26 zastupnika. Izvješća o radu za proteklu godinu, kao i financijski plan te planovi za 2023. godinu usvojeni su jednoglasno i bez rasprave.

Predsjednik Nogometnog saveza Velike Gorice Željko Mihalj, istaknuo je kako je velikogorički savez vodeći u Nogometnom savezu Zagrebačke županije što je i potkrijepio podacima. Velika Gorica ima tako 86 sudaca od 220 koliko ih je Zagrebačkoj županiji, 40 delegata od 118, 25 osoba medicinskog osoblja, dok je broj registriranih igrača 4255 od njih gotovo 12 000 tisuća na području Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

-Rastemo iz godine u godinu, a u tome nas prate i klubovi s kojima imamo dobru suradnju. Također, zahvala Gradu na brizi za infrastrukturu kao i Zajednici sportskih udruga koja prati rad klubova- istaknuo je Mihalj uz podatak kako je s područja NSVG u natjecanju ukupno 176 momčadi.

-Nogometna piramida nam je dobro posložena. Daj Bože da tako i ostane- poručio je predsjednik Nogometnog saveza Velike Gorice Željko Mihalj.

Rad Saveza pohvalili su predsjednik Nogometnog središta Vrbovec Antonio Badrov, ravnatelj ŠRC-a Velika Gorica Ivica Barukčić, direktor Komunalca Jurica Mihalj, predsjednik Zajednice športskih udruga Goran Kovačić koji je istaknuo kako Zajednica i Savez zajednički provode dva projekta – Nogometni kamp i Zimsku malonogometnu ligu, dok je predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije i dopredsjednik HNS-a Nenad Črnko kazao kako je Velika Gorica “motor Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

-Vjerujem kako će kamp HNS-a doći u Veliku Goricu. Nama slijedi formalizacija ove odluke, a Gradu Velikoj Gorici velika hvala na žurnosti u sprovođenju njezinog dijela posla- rekao je Črnko, na čije se riječi nadovezao zamjenik gradonačelnika Neven Karas koji je naglasio kako Grad poduzima sve radnje kako bi to izgradnje kampa u Velikoj Gorici i došlo.

-U suradnji s Vladom RH vjerujem kako vrlo brzo možemo očekivati i taj posljednji korak, početak izgradnje kampa- zaključio je Karas.

Sport
Velika Gorica