Proslavljeno prvih 100 godina

FOTO: NK Dubrava sportski ponos svoga kraja. Grizelj: Najveću sreću ove godine čini sutrašnja utakmica

Dubrava je na korak do osvajanja naslova prvaka 1. ŽNL Istok za što joj je u subotu potrebna pobjeda protiv Croatije (NK)
DSC_1087

Nogometni klub Dubrava svečanom sjednicom u Restoranu Sablić proslavio je prvih 100 godina postojanja i djelovanja. Nogomet se u Dubravi organizirano igra od 1923. godine kada je i osnovan klub koji je opstao sve do današnjih dana. O bogatoj povijesti kluba prikazan je 20-minutni film u kojem su istaknuti svi najznačajniji klupski rezultati, kao i osobe koje svu svojim djelovanjem, kao i igranjem pridonijele razvoju kluba.

NK Dubrava danas je na pragu svoga najznačajnijeg uspjeha osvajanja naslova prvaka 1. ŽNL Istok i plasmana u Jedinstvenu županijsku ligu, što bi bio najveći klupski uspjeh. Za ostvarenje toga cilja potrebna im je pobjeda u susretu posljednjeg kola protiv Croatije (NK).

Uz seniorski pogon posljednjih godina sve veće uspjehe postižu i mlađe kategorije.

-Sretan sam zbog svih uspjeha našega kluba. Uz uspjehe koje Tomislav i ja imamo na općinskoj razini, uz zdravlje koje imam u svojoj obitelji, najveću sreću ove godine činit će sutrašnja utakmica- poručio je predsjednik Nogometnog kluba Dubrava Ante Grizelj, koji je za kormilom kluba došao prije dvije godine.

Načelnik Tomislav Okroša, i sam danas član veteranske momčadi NK Dubrave kazao je kako je ovo pravi trenutak za proslavu.

-Budućnost kluba je zagarantirana, a to govore i svakodnevni treninzi 6 selekcija, limača, prstića, pionira, juniora, seniora i nas veterana. Drago mi je ovdje vidjeti puno lica koji su utkali svoju mladost, zdravlje, vrijeme, novac i trud u klub. Legende NK Dubrave idu u povijest. Mladi, pišite povijest i trudite se kako biste vi jednog dana pričali s ove govornice. Mi ćemo, dok god smo ovdje, podržavati rad ovog kluba- kazao je Okroša.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je nazočio predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, koji je poručio kako će Zagrebačka županija uvijek stajati iza dobrih programa i dobrih ljudi.

-Želim vam da ovih 100 godina pretvorite u novih 100 godina te da dobijete sutrašnju utakmicu i proslavite naslov prvaka. Želim vam uspjeh u novoj sezoni i da se za dvije godine vidimo u rangu više- istaknuo je Bregović.

Lijepe želje Dubravcima je poželio i europarlamentarac Karlo Ressler, kojem je Bregović tom prigodom poklonio i nedavno izdanu monografiju o povijesti Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, koja je izdana u povodu 25 godina rada i djelovanja.

Dubrava
Sport