FOTO: Nastavljena tradicija Kuburaškog sprepucavanja

U organizaciji Kuburaškog društva Tri kralja iz Kraljevog Vrha na području općine Jakovlje, održano je tradicionalno Kuburaško sprepucavanje i 6. krvavicijada. Više od stotinu kubura i desetak topova grmjelo je u Kraljevom Vrhu na tradicionalnoj manifestaciji koja je ove godine put Kraljevog Vrha dovela petnaestak kuburaških i njima srodnih udruga, a da kuburašima ništa nije teško svjedoči i dolazak kuburaša iz Pakoštana.

Ova dvodnevna manifestacija započela je svetom misom i blagoslovom vode u župnoj crkvi Sveta Tri Kralja nakon čega je održan koncert gdje su blagdanskim napjevima svečanost uveličali gosti iz Zlatara, Sv. Nedjelja i Zagreba, uz domaćina i jakovljanske umirovljenike. Na sam blagdan Sv. Tri Kralja održao se i sajam OPG-ova i udruga jakovljanskog kraja i okolice, a za natjecanje u najboljoj pripremi krvavica prijavilo se dvadesetak natjecatelja.

Žiri je za najbolje krvavice proglasio one koje je pripremio Mario Ruškač, a nakon kuburaškog pucanja, nastupa plesnih skupina i proglašenja najboljih krvavica, uslijedilo je veliko narodno veselje u grijanom šatoru.

Ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Općine Jakovlje.