FOTO: Najpoznatiji dugoselski sin Jadranko Crnić dobio spomen ploču

DSC_7716

Povodom desete obljetnice Rotary kluba Dugo Selo, te 90 godina rotarijanstva u Hrvatskoj, najpoznatiji Dugoselac Jadranko Crnić dobio je spomen ploču na svojoj rodnoj kući. Najmanje je to što se moglo učiniti za osobu kao što je bio Jadranko Crnić, iza kojega je ostala bogata biografija u kojoj između ostaloga stoji kako je bio prvi predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, veliki humanitarac te član osnivačke momčadi prvog Rotary kluba Zagreb, kao i pokretač osnivanja Rotary kluba Dugo Selo.

Za postavljanje ploče koju su svečano otkrili predsjednica Rotary kluba Dugo Selo Ružica Lasan Trčić, nekadašnji predsjednik Rotary kluba Zagreb Mirko Orešković, guverner Rotary Districta 1913 Hrvatska Darko Tipurić te gradonačelnik Nenad Panian, koji je i sam rotarijanac, najzaslužniji je Rotary klub Dugo Selo te Distrikt 1913 Hrvatska.

-Drago mi je što ste se prisjetili našeg Dugoselca koji ima značajno mjesto u Hrvatskoj, a nama Dugoselcima to može biti na čast i diku- istaknula je predsjednica Rotary kluba Dugo Selo Ružica Lasan Trčić, s kojom se složio i gradonačelnik Nenad Panian.

-Ovo je za mene vrlo emotivan trenutak, jer to je čovjek koji je svojim osmjehom na ulici, humanitarnim radom u rotaryju, Crvenom križu i Dugoselskoj kronici ostavio duboki trag. Moramo se prisjećati značajnih ljudi, jer to su ljudi koji su svima nama donijeli dobro- kazao je gradonačelnik Nenad Panian.

Guverner Rotary Districta 1913 Darko Tipurić istaknuo je kako djelovanje Jadranka Crnića treba biti primjer svima nama.

-Jadranko Crnić je činio snažne aktivnosti na služenju u Crvenom križu i Rotaryju i njegovo poslanje i djelovanje treba biti primjer svima nama kako treba služiti i kako treba učiniti maksimum kako bi potrebiti dobili ono što im treba- rekao je Tipurić.

Tom prigodom zaslužnim članovima Rotary kluba Dugo Selo, guverner Darko Tipurić dodijeli je internacionalna priznanja „Paul Harris Fellow“, koja su primili Ana-Mariji Končić, Višnja Makovica, Vladimir Horvata, Ljiljana Čegir, Zvonimir Ivak, Sunčana Žuteković, Nenad Panian, Nenad Bogovac i Ružica Lasan Trčić.