Na krilima znanja

FOTO: Najbolji učenici Svete Nedelje na prijemu kod gradonačelnika Zurovca: Vaši uspjesi su dokaz da trud, rad i strast prema učenju donose nevjerojatne rezultate

Gradonačelnik Dario Zurovec dodijelio je priznanja najuspješnijim učenicima osnovnih škola i zahvalnice njihovim mentorima za iznimne uspjehe na državnim natjecanjima
449250394_978786327367967_4290390091245888916_n

U svijetu brzih promjena i stalnog napretka, obrazovanje i učenje postaju temeljne komponente za osobni i profesionalni razvoj. Kako bi se osigurao uspjeh u današnjem društvu, važno je ne samo stjecati znanje, već i razvijati vještine koje potiču kritičko razmišljanje, kreativnost i prilagodljivost. Jedan od ključnih načina za poticanje ovih vještina je sudjelovanje u različitim oblicima natjecanja, koja učenicima pružaju priliku da primijene svoje znanje, testiraju svoje granice i izgrade samopouzdanje.

Ova školska godina, za osnovnoškolce s područja Grada Svete Nedelje bila je obilježena iznimnim uspjesima na državnim natjecanjima, što svjedoči o predanosti, radu i talentu mladih intelektualaca i njihovih neumornih vodiča – mentora. Tim povodom u utorak je održan svečani prijem u Gradskoj vijećnici na kojem su dodijeljena priznanja učenicima koji su postigli jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, priznanja za sudjelovanja na državnim natjecanjima, te zahvalnice za mentore neuspješnijih učenika.

Natjecanja predstavljaju izvrstan alat za poticanje učenja i razvoja, omogućuju učenicima da primijene teoretsko znanje u praktičnim situacijama, čime se potiče dublje razumijevanje i stjecanje vještina. Sudjelovanje u natjecanjima razvija natjecateljski duh, potiče ambiciju i želju za postizanjem najboljih rezultata. To motivira učenike da daju sve od sebe i da se kontinuirano usavršavaju.

-Vaši uspjesi su dokaz da trud, rad i strast prema učenju donose nevjerojatne rezultate. Potičemo vas da nastavite tim putem i u nadolazećim godinama, te da i dalje težite izvrsnosti u svemu što radite. Posebno priznanje i zahvalnost želimo iskazati mentorima, bez kojih ovi uspjesi ne bi bili mogući. Vaša predanost, stručnost i neumorna podrška bili su ključni za uspjeh naših učenika. Hvala vam što ste bili uz naše učenike na njihovom putu do postizanja ovih značajnih rezultata- rekao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec te dodao;

-Poticanje učenja, obrazovanja i sudjelovanja u natjecanjima ključno je za razvoj naših mladih. Kroz pružanje podrške, resursa i priznanja, možemo stvoriti okruženje koje potiče rast i uspjeh svakog učenika. Naša je odgovornost kao zajednice da osiguramo da svi učenici imaju priliku iskoristiti svoj puni potencijal i postati lideri budućnosti.

Učenici i mentori pristigli su na dodjelu u prisutnosti svojih ravnatelja škola. Zvonimir Markić ravnatelj Osnovne škole Sveta Nedelja istaknuo je kako se ponose svim svojim učenicima i njihovim uspjesima jer su oni rezultat spoja rada njihovih profesora i njihove osobne velike želje.

-Motiv je ono što ih pokreće i siguran sam da će ostaviti trajni pečat na ovom svijetu- naglasio je Markić.
Petra Markanović, ravnateljica Osnovne škole Vladimir Deščak rekla je kako su svi iznimno ponosni na postignute uspjehe i nada se da će jednog dana ostaviti trag na sve stanovnike s ovih prostora.

-Želim svima da unaprijede naš lijepi grad, da uspiju u životu i da kroz njega idu ovakvim uspješnim stopama- poručila je Markanović.

Priznanje Grada Svete Nedelje – Priznanje za izvanredan uspjeh dodijeljeno je; Magdaleni Gabriša, Franki Brković, Dori Dobovičnik, Sari Rački, Teni Herak, Ani Markoljević, Viktoriji Gašo Kasik te Marku Markoljeviću.

Zahvalnice Grada Svete Nedelje profesorima i mentorima uspješnih učenika dodijeljene su; Tihomiru Seničaru, Ireni Stojanović, Petri Markanović, Marijani Sugović i Gordani Kalanj Kraljević.

Događanja
Sveta Nedelja