FOTO: Na humanitarnoj aukciji umjetnina prikupljeno 45 tisuća kuna

I ove godine Klub Zapreščana organizirao je tradicionalnu 16. humanitarnu aukciju umjetnina „Ivo Košir“
264127711_325631346045447_6842168326439353323_n

I ove godine Klub Zapreščana organizirao je tradicionalnu 16. humanitarnu aukciju umjetnina „Ivo Košir“. Suorganizatori su bili TZ Grada Zaprešića i Intergrafika, a sve se odvijalo pod pokroviteljstvom Grada Zaprešića.

-Klub Zapreščana svojim djelovanjem je usmjeren na otkrivanje i očuvanje identiteta grada Zaprešića i tradicijske kulture, međutim, ova humanitarna akcija nije samo promicanje umjetnika zaprešićkog kraja već je obogaćivanje socijalnih potreba u našem gradu s obzirom na to da se prikupljaju sredstva koja su namijenjena građanima u potrebi. Velika zahvala svim umjetnicima, čestitke organizatorima, a posebna zahvala svima koji su sudjelovali u aukciji i donirali sredstva- rekla je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Zaprešića Sandra Sabol Valenčak na otvorenju aukcije.

Aukcija je ponudila 30 umjetničkih djela koja su stvorili umjetnici na 12 zaprešićkoj likovnoj koloniji „Matija Skurjeni“ održanoj u lipnju na terenima ŠRC Zajarki u Zaprešiću. Ukupno je prikupljeno 39.900 kuna licitacijom, a Grad Zaprešić dodao je 5.100 kuna kako bi se iznos zaokružio na 45.000 kuna. Posebno je zanimljivo bilo prilikom aukcije iznenađenja gdje se licitiralo za sakrivenu umjetninu, a aukciju je vodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaprešića Matija Teur.

-Ovo mi je prvi puta da sam osobno na aukciji iako sam do sada čuo samo riječi hvale. U ovo blagdansko vrijeme lijepo je darivati i znati da se nekome pomaže tko se spletom okolnosti našao u nezavidnom položaju. Na žalost potrebitih je još uvijek podosta, a darivanje ispunjava. Do sada Grad nikad nije bio sa strane pri ovakvim akcijama, tako je sada, a tako će biti i ubuduće- rekao je Teur.

Oduševljen rezultatima bio je i predsjednik Kluba Zapreščana Tomislav Bezuh koji je vjerovao u uspjeh ali i bio pomalo zabrinut jer vremena su izazovna.

-Veseli me što smo uspjeli organizirati aukciju, a posebno sam ponosan što ćemo značajna sredstva moći donirati peteročlanoj zaprešićkoj obitelji, petoro djece bez roditeljske skrbi- rekao je Bezuh.

Aukciju su uspješno vodili Gordan Lopac – Medo i Gordana Kuš Gašparić.

Događanja
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija
Zaprešić