FOTO: Mještani Rugvice od travnja više neće plaćati prirez!

Općina Rugvica svojim radom ponovno prednjači i može biti primjer za ostale jedinice. Naime, na današnjoj sjednici Općinskog vijeća jednoglasnom odlukom svih vijećnika donijeta je odluka o ukidanju prireza. Ista mjera primjenjivat će se od 1. travnja.

Iako su se neki od vijećnika našalili kako će neki pomisliti kako je to dobra prvoaprilska šala, uvođenje mjere svi su odreda prihvatili sa zadovoljstvom.

-Iako sam najavljivao kako će to biti od 1. siječnja, malo sam pogriješio, jer prirez se ukida s 1. travnja. Drago mi je što ispunjavamo ono što kažemo, a ovo je još jedan dobar smjer našeg budućeg razvoja- istaknuo je načelnik Mato Čičak, čime se Rugvica svrstala u klub odabranih gradova koji su do sada uveli ovu mjeru.

-Nadam se kako će nas slijediti i ostale jedinice iz našeg okruženja te se odlučiti na ovaj korak- poručio je načelnik.

Bajkmont gradi novi pogon

Između ostaloga na dnevnom su se redu našle i Odluke o izradi i dopuni Urbanističkog plana uređenja Poduzetničke zone Rugvica-sjever (UPU 7) te Odluka o izradi prvih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone naselja Rugvica (UPU-20).

Kako je istaknuto ove su odluke usklađene sa Zakonom, a između ostaloga UPU-om-20 obuhvaćena je cijela zona koja je sa 66 hektara povećana na 107. Također, u Poduzetničkoj zoni Rugvica-sjever u tijeku je velika investicija tvrtke Bajkmont koja na području Rugvice gradi novu tvornicu s proizvodnim pogonom, skladištem i upravnom zgradom.

-Drago mi je što ste došli, jer zaista radite sjajan posao. Ovo je velika i značajna investicija za našu općinu- kazao je Čičak, te najavio kako će u narednom vremenu biti još ovakvih investicija.

Kreće se u realizaciju sportsko-rekreacijskog centra

Vijećnici su također bez većih rasprava podržali i prve izmjene i dopune proračuna kojim su povećana sredstva za sufinanciranje prijevoza učenika i studenata, te sredstva za radne bilježnice i mape osnovnoškolaca. Također, Vijeće je donijelo i odluku o nastavku sufinanciranja logopeda, kao i odluku kojom će Općina krenuti s realizacijom budućeg sportskog centra.

Uoči sjednice svečanu prisegu dala je nova vijećnica Tea Kolčić, dok je na aktualnom satu vijećnik Marijan Matijević predložio da se na potezu od kružnog toka do nadvožnjaka uvede rasvjeta, što je načelnik podržao, kao i prijedlog Stipe Rajića koji je zatražio obilježavanje pješačkog prijelaza na stanici u Preseki.