FOTO: Memorijalni turnir „Kostiha-Hajduković“-Seniori Žabnice nakon jedanaeteraca uspješniji od veterana

Nogometni klub Žabnica tradicionalno je organizirao Memorijalni turnir „Kostiha – Hajduković 2020“, posvećen legendama nogometnog sporta u Žabnici, koji su ostavili traga i u razvoju nogometa u vrbovečkom kraju

Nogometni klub Žabnica tradicionalno je organizirao Memorijalni turnir „Kostiha – Hajduković 2020“, posvećen legendama nogometnog sporta u Žabnici, koji su ostavili traga i u razvoju nogometa u vrbovečkom kraju. Ovogodišnji pobjednički pehar pripao je seniorima Žabnice koji su boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali veterane kluba.

Prije početka memorijalne utakmice delegacija NK Žabnice položila je cvijeće, koje je za tu prigodu darovala cvjećarna „Dalija“ iz Svetog Ivana Žabna, vlasnica Snježana Draganić, te zapalila lampaše na grobovima Mirka Kostiha i Franje Hajdukovića na groblju u Svetom Ivanu Žabnu. Tajnik Marinko Kostiha je uime NK Žabnica dodijelio zlatnu plaketu posthumno Franji Hajdukoviću za doprinos u razvoju nogometnog sporta koju je primila njegova supruga Kata Hajduković. Prije početka utakmica održana je minuta šutnje za Mirka Kostihu i Franju Hajdukovića, a početni udarac izvele su Nikolina Kostiha i Marinela Draganić. Sudačka trojka na čelu sa sucem Pavićem odrekla se svojih naknada u korist organizacije memorijalnog turnira.

ŽABNICA. Igralište Mirko Kostiha. Gledatelja 60.
Sudac: Pavić (Brezine), pomoćnica Helena Blažic (Bolč) i Bartol (Sveti Ivan Žabno).
STRIJELCI: 0:1 Žganec (8), 1:1 M. Gajšek (23), 1:2 Vrtar (28), 1:3 Vrtar (35), 2:3 Jurak (51), 3:3 Jurišić (68), 3:4 Vrtar (73), 4:4 Jurak (80).
Jedanaesterce su uspješno za seniore izveli: B. Atlija, Raosavac i Bedeković.
NK ŽABNICA: Valenčić, D. Atlija, Bedeković, M. Atlija, Marko Gajšek, Raosavac, Martin Gajšek, Jurak, Mijo Tokić i B. Atlija. Još su igrali: A. Ivan, M. Ivan, Jurišić, Peternac i Škrnjug. TRENER: Dario Baričević
NK ŽABNICA (VETERANI): Draganić, Šimek, Ježek, Ćuruvija, Husnjak, Vrtar, Horvatić, Jeličić, Mato Tokić, Belošević i Žganec. Još su igrali: Medved, Lončarić, Funtak i Vranešić.
TRENER: Tomislav Čelig

Po vrućem i sparnom vremenu u jednoj izjednačenoj i borbenoj utakmici u granicama korektnosti veterani su ostavili bolji dojam, ali su zbog svoje nepreciznosti ostali bez pobjedničkog pehara. Žganec je u 8. minuti iz blizine pospremio loptu u mrežu seniora. Martin Gajšek je izjednačio rezultat u 23. minuti. U 28. minuti Vrtar je izveo kazneni udarac koji je obranio Valenčić, ali je odbijenu loptu Vrtar poslao u mrežu. Ubrzo potom Vrtar je u 35. minuto iskosa s desne strane s 12 metara pogodio malu mrežicu desnog donjeg kuta za povećanje vodstva. Sve je moglo biti riješeno već u 38. minuti kada je sudac Pavić dosudio i drugi kazneni udarac za veterane, ali je samouvjereni Žganec s bijele točke pucao iznad gola.

U drugom poluvremenu angažiraniji seniori su najprije u 51. minuti preko kapetana Juraka smanjili rezultat, a Jurišić je izjednačio u 68. minuti. Ponovo je na sceni stupio Vrtar koji se u 73. minuti i po treći puta upisao u strijelce. U 76. minuti Lončarić je mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je s 5 metara uspio prebaciti seniorski gol, što je bilo teže promašiti nego postići zgoditak. To pošlo za nogom i Žganecu u 78. minuti kad je također neometan s 4 metra pucao pored desne vratnice. Kazna je uslijedila u 80. minuti kad je brzonogi Jurak utrčao u kazneni prostor i postigao svoj drugi pogodak za izjednačenje. Poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca seniorima je pehar predala Nikolina Kostiha. Kod seniora su se istakli vratar Valenčić koji je obranio dva jedanaesterca i kazneni udarac, te dvostruki strijelac Jurak, a kod veterana prvi ime je bio trostruki strijelac Vrtar.

Sparno nedjeljno poslijepodne proteklo je u sportskom ozračju koje se nastavilo druženjem uz domjenak u kojem je donacijom sudjelovao restoran Špica iz Hagnja, vlasnik Mladen Hosni. Izvrsna organizacija memorijalnog turnira bila je prigoda za evociranje i prisjećanje na dva stožerna predsjednika kluba Mirka Kostihu (1967. – 1991.) i Franju Hajdukovića (1991. – 2018.), ali i dogovore za narednu natjecateljsku sezonu koja je pred vratima u 2. ŽNL istok.

Napomenimo da je na turniru u sastavu veterana bio načelnik općine Farkaševac Dražen Draganić, a među gledateljima kao gost bivši predsjednik trećeligaša Vrbovca Jadranko Mijalić.