FOTO: Među 57 ročnica je i Petra Rumenčić iz Novaka Oborovskih

Svečana prisega 27. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju održana je u subotu na Trgu Sv. Trojstva u Požegi gdje je prisegnulo 327 ročnika među kojima 57 žena. Među 57 pripadnica nježnijeg spola je i Petra Rumenčić iz Novaka Oborovskih, pripadnica prve satnije, skupine B3.

Na velikom danu za Petru, uz roditelje Editu i Željka te sestru Paulu, podršku su joj dali i najbliži prijatelji, koji s nestrpljenjem očekuju povratak Petre u njezini rodni kraj.

Obuka 27. naraštaja ročnika započela je 14. veljače, a trajat će do 9. travnja 2020. Tijekom tih osam tjedana ročnici su prvu fazu obuke u trajanju od dva tjedna proveli u vojarni 123. brigade HV u Požegi, petotjedna druga faza održava se u vojarni te na Logističkom vježbalištu Glavica i strelištu Novo Selo dok će posljednji tjedan i treću fazu obuke ročnici provesti u vojarni u Požegi. Tijekom tog vremena ročnici će usvajati temeljna znanja i obučavati se u rukovanju osobnim oružjem, kretanju, komuniciranju, zaštiti, načinima reagiranja u raznim situacijama i sl.