FOTO: Mato Čičak potpisao s ministrom Horvatom ugovor o darovanju zemljišta u Radnoj zoni Rugvica-Sjever

Nakon darovanja ovolike površine zemljišta, Općina Rugvica postat će jedina općina u Zagrebačkoj županija koja posjeduje ovoliku površinu zemljišta u poslovnoj zoni, čime se stvaraju novi preduvjeti za razvoj poduzetničke klime

Općina Rugvica i službeno je postala vlasnikom 348.609 m2 zemljišta u Radnoj zoni Rugvica-Sjever. Naime, Vlada je na sjednici 2. lipnja, Općini darovala zemlju u državnom vlasništvu, čija je procijenjena vrijednost 97,5 milijuna kuna.

Posljednji korak u preuzimanju prava vlasništva poduzet je jutros, kada je i službeno potpisan ugovor o darovanju zemljišta između načelnika Mate Čička i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata.

-Ovo je jako važan dan za našu općinu. Ovim potpisivanjem u potpunosti će se promijeniti naša Rugvica, jer ovdje su već došle, ali nam i dolaze brojne nove investicije i poduzetnici- s ponosom je istaknuo načelnik Mato Čičak.

-Stvorili smo jednu kvalitetnu klimu i Rugvica je postala najpoželjnijom lokacijom za ulaganje u poduzetništvo- nastavio je Čičak.

Nakon darovanja ovolike površine zemljišta, Općina Rugvica postat će jedina općina u Zagrebačkoj županija koja posjeduje ovoliku površinu zemljišta u poslovnoj zoni, čime se stvaraju novi preduvjeti za razvoj poduzetničke klime.

-Već sada postoje interesi poduzetnika i imamo pisma namjere za njihov dolazak. Investicije se otvaraju, a samim time i nova radna mjesta- zaključio je s ponosom načelnik Rugvice.

Ministar Darko Horvat istaknuo je kako do ovog čina ne bi došlo da nije bilo dobre komunikacije između Ministarstva i Općine Rugvica.

-Ni jedan grad, ni jedna općina i županija neće ostati zaboravljeni od strane Vlade. Naš suport uvijek će imati, što pokazuje i ovaj projekt na kojem smo radili u proteklih godinu. To je jedan novi iskorak- poručio je ministar Horvat.

Potpisivanju ugovora nazočio je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je tom prilikom podsjetio kako se prije dvadesetak godina prionulo stvaranju poduzetničkih zona na području Zagrebačke županije.

-Ovo će zemljište biti vrlo kvalitetna poduzetnička zona u budućnosti. Ovime se stvaraju uvjeti za brži gospodarski razvoj, a ovim današnjim činom to se i potvrđuje. Vjerujem kako će razvoj Rugvice biti još brži i kvalitetniji, a sve u svrhu boljitka života svih mještana- kazao je župan Stjepan Kožić.

Inače, na području ove Zone u tijeku je provedba EU projekta “Izgradnja prometnice s komunalnom i ostalom infrastrukturom u Poduzetničkoj zoni Rugvica – sjever” u sklopu kojeg će se izgraditi dvije prometnice s cjelokupnom infrastrukturom, čime će se ostvariti uvjeti za pristup i poslovanje na građevinskim parcelama namijenjenim poduzetničkim aktivnostima.