FOTO: Matija Knežić novi predsjednik Lovačkog društva Vidra Dubravica

Lovačko društvo Vidra Dubravica nakon 28 godina promijenila je predsjednika. Gotovo tri desetljeća na čelu jednog od boljih lovačkih društava u zaprešićkom kraju bio je Ivan Štritof, a jednoglasnom odlukom skupštinara za novog predsjednika izabran je Matija Knežić.

-Zahvaljujem svima koji su mi pomagali da u ovom dugačkom razdoblju kvalitetno radimo i vodimo društvo u dobrom smjeru. Posebno se moram podsjetiti vremena kad sam kao tridesetogodišnjak preuzeo mjesto predsjednika, pomoći koju sam dobio od svojih starijih kolega. I danas ćemo istu takvu pomoć pružiti našem novom predsjedniku- rekao je Štritof u svom završnom govoru. 

Novoizabrani predsjednik Matija Knežić zahvalio je na povjerenju i časti koju su mu ukazali te je izrazio nadu kako bi u budućem razdoblju mogli napraviti još koji iskorak. Za zamjenika predsjednika izabran je Željko Šporčić.

LD Vidra Dubravica gospodari s ukupno 3.130 hektara površine na području općina Dubravica i Marija Gorica, a na tom području boravi oko 45 srna, 140 zečeva i nešto više od 150 fazana. O njihovoj brojnosti i uzgoju vodi se briga tijekom godine, a posebno u zimskom razdoblju kad se obavlja prihrana.

Lovci su veliki ekolozi i posebno vode brigu o prirodi, a često ju i čiste, krče šikare i zbrinjavaju otpad. Na tim akcijama, posebno u suradnji kod održavanja lokaliteta „Cret Dubravica“ gdje raste biljka rosika, zahvalio im je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof. U društvu je prošle godine djelovalo nešto manje od 70 lovaca, a posebnu svečanost pripremaju za iduću godinu kad će se obilježiti 75 godina od osnivanja.