Vatrogasna vježba VZO Marija Gorica

FOTO: Marijagorički vatrogasci pokazali spretnost i spremnost


Vatrogasna zajednica Općine Marija Gorica aktivno se uključila u obilježavanje Dana Općine Marija Gorica javnom vatrogasnom vježbom
351486818_3606841746262611_332797409797298530_n

Vatrogasna zajednica Općine Marija Gorica aktivno se uključila u obilježavanje Dana Općine Marija Gorica javnom vatrogasnom vježbom. Vježba je uključila sva tri DVD-a koja djeluju na području općine, a sudjelovalo je dvadesetak vatrogasaca.

Ono što je posebno radovalo vatrogasne čelnike je velik broj djece koja su sa zanimanjem pratila cijelo događanje, a oni koji već znaju neke osnove vatrogastva prikazali su i vježbu s brentačama. Posebno zanimljivo je bilo u trenucima kad su im se priključila i djeca predškolske dobi te su se uz pomoć, tek koju godinu starijih vatrogasaca, sami okušali u ovladavanju vatrogasnom opremom.

-Raduje me da su upravo vatrogasci bili ti koji su otvorili prvo događanje u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana Općine Marija Gorica. Pokazali su opremu kojom raspolažu, a posebno je važno da su pokazali da im vatrogasaca. Opreme nikad nije dosta, a mi ćemo i dalje maksimalno pomagati vatrogascima da se opreme. Unatoč tome, oni su uvijek spremni za bilo kakvu intervenciju- rekla je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

Unatoč starom voznom parku, zadovoljan je izvedbom bio koordinator vježbe Vinko Pili. Istaknuo je kako su neka vozila već na kraju životnog puta, ali se nada da će uskoro moći i taj najskuplji dio opreme polako obnavljati.

-Osim što nam je starost voznog parka visoka, ostatak opreme je relativno dobar i imamo je dovoljno. Važno je da imamo ljude koji s opremom mogu raditi- rekao je Pili te dodao kako je izvedba uspješno izvedena, požar je lokaliziran i ugašen, a unesrećena osoba izvučena na sigurno.

Podršku vatrogascima ovom prilikom dao je i direktor TZ SSDiB Vladimir Šinko koji je vatrogascima zahvalio na svim aktivnostima kojima su uključeni u brojne manifestacije.

Događanja
Marija Gorica