Dani Općine Marije Gorice

FOTO: Marija Gorica nizom događanja slavi Dan općine

Dani Općine Marija Gorica obilježavaju se do kraja lipnja, a centralna proslava održala se na glavnom goričkom trgu
6fa4bec5-76e3-4fe2-ac73-4e8549386b4a

Dani Općine Marija Gorica obilježavaju se do kraja lipnja, a centralna proslava održala se na glavnom goričkom trgu ispred crkve Blažene Djevice Marije od Pohođenja. Ove godine razloga za slavlje ima nekoliko, a posebno valja istaknuti 170. obljetnicu školstva u Mariji Gorici te 170 godina od rođenja i 135 godina od smrti Ante Kovačića.

Kotlovinijadom desetak prijavljenih ekipa koje su se natjecale u pripremi najbolje kotlovine započela je glavno obilježavanje općinskih dana, a po mišljenju stručnog žirija najbolju kotlovinu spremila je ekipa OPG Kanceljak. Naravno da su u odabiru odlučivale nijanse, stoga su sve pripremljene kotlovine vrlo brzo i slast pojedene, a već su na pozornicu stupili članovi Puhačkog orkestra Lira iz Kraljevca na Sutli. Već zagrijanu publiku dodatno su podigli na noge vrhunskom izvedbom skladbe „Put oko svijeta“.

Vrhunac večeri bio je nastup slovenske grupe „Polkaholiki“ koji su sjajnim izvedbama brojnih poznatih skladbi, dijelom pretočene u ritam polke, i one najneodlučnije potaknuli na ples.

Događanja
Marija Gorica