FOTO: Lupoglavski Fašnik morao odgovarati zbog još jedne glupe akcije

Fašničke običaje u Lupoglavu uspješno već više od 40 godina oživljava i čuva KUD „Ogranak Seljačke sloge“, a ova godina, koliko god krizna bila, nije ništa drugačija od mnogih drugih
3

Ekipe dežurnih doktora danas su počele s akcijom cijepljenja po kućama, a kao prva ciljana skupina odabrani su mještani sela Lupoglav! Akcija se morala održati dekretom Fašničke republike Lupoglav u strogo kontroliranim uvjetima, pa su sve četiri ekipe bile maskirane, opremljene i motorizirane, na kolima i traktorima.

Njima su se pridružili jako veseli asistenti svih rasa i dobi koji su taktikom „smijeha, glazbe, pjesme i zabave“ pokušavali namamiti sve one koji se još nisu cijepili. Interes građana je bio prilično velik, no nismo mogli dobiti točne informacije koliki je ukupan broj procijepljenih u današnjoj akciji. Očito nedovoljno zadovoljavajući jer je na kraju lupoglavski Fašnik, sukladno zakonu Fašničke republike, morao odgovarati zbog još jedne, loše akcije.

Fašničke običaje u Lupoglavu uspješno već više od 40 godina oživljava i čuva KUD „Ogranak Seljačke sloge“, a ova godina, koliko god krizna bila, nije ništa drugačija od mnogih drugih. U Fašniku sudjeluju i stari i mladi, a fašnička povorka obilazi cijelo selo, kako bi oni rijetki koji se nisu mogli maskirati, dožive duh fašnika.

Njihove fašničke skupine rado su viđene i izvan granica Lupoglava, na drugim fašničkim događanjima diljem županije. Kako doznajemo od predsjednika KUD-a Ivice Cik Grgošića njihova skupina sinoć je uspješno nastupila u TV emisiji „Pjesmom te zovem“ na OTV-u, a za očekivati je da će njihove dežurne ekipe za cijepljenje doći i na sutrašnji Dugoselski fašnik.

TEKST I FOTO: Iva Grgić Ozimec

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija