FOTO: Lovni ured Dugo Selo održao natjecanje u lovnom streljaštvu, Mario Genzić i LD Fazan Svibje najbolji

U organizaciji Lovačkog društva Zec Oborovo na streljani u Oborovu održano je Prvenstvo Lovnog ureda Dugo Selo u lovnom streljaštvu

U organizaciji Lovačkog društva Zec Oborovo na streljani u Oborovu održano je Prvenstvo Lovnog ureda Dugo Selo u lovnom streljaštvu. Pozivu na prvenstvo uz tri rugvička društva, LD Zec Oborovo, LD Fazan Svibje i LD Strijelac 2000 Ježevo, odazvala su se i društva i Dugo Sela – LD Kuna Velika Ostrna i LD Srnjak Dugo Selo te dva društva iz Brckovljana – LD Sokol Stančić i LD Srna Lupoglav.

Uz natjecanje u parkuru, strijelci su pokazali i preciznost u lovačkom trapu, a održano je i natjecanje na fair play te u gađanju letećeg zeca.

-Tradicija lovnih natjecanja u Rugvici jako je duga, već više od 40 godina njeguju se ove discipline. Raduje što je uz streljanu u Oborovu, napravljena i streljana u Svibju- rekao je predsjednik Lovačkog društva Zec Oborovo Stjepan Kirin, čije društvo ima četrdesetak članova.

Šest najboljih strijelaca u pojedinačnoj konkurenciji izborilo je nastup na Županijskom prvenstvu koje će se održati 2. i 3. srpnja. Pojedinačno, najbolji je bio strijelac Fazana iz Svibja Mario Genzić, drugo mjesto osvojio je njegov kolega Matej Špoljarec, dok je treći bio Stjepan Kirin iz LD Zec Oborovo. Uz njih na Prvenstvu Zagrebačke županije nastupit će Igor Klarić (LD Kuna Velika Ostrna), Dubravko Štikavac (LD Fazan Svibje) i Vedran Bugarin (LD Strijelac 2000 Ježevo).

Ekipno je najbolja bila ekipa Fazana iz Svibja, drugi su bili strijelci domaćeg Zeca Oborovo, dok su treći bili članovi LD Sokol Stančić. Pobjedu u fair playu odnio je Matej Špoljarec.

Natjecanje su otvorili načelnici Brckovljana i Rugvice, Tihomir Đuras i Mato Čičak, koji je bio i dio pobjedničke ekipe Fazana iz Svibja, pri čemu je u pojedinačnoj konkurenciji pogodio 35 meta.

-Ovo je prekrasno događanje u našoj općini zahvaljujući organizaciji Zeca Oborovo, koje to svake godine čini sve bolje i bolje. Rezultati naših strijelaca uvijek su dobri, pa tako imamo i predstavnike na državnom natjecanju- istaknuo je Čičak, dok je njegov kolega iz Brckovljana istaknuo jako dobru suradnju Općine i dvaju lovačkih društava.

-Svake je godine ta suradnja sve bolja i bolja. I ove smo ih godine podržali na ovom natjecanju, gdje postižu jako dobre rezultate- kazao je načelnik Brckovljana, koji nije imao sreće da na otvaranju pogodi metu.

-Ovo je ipak bila malo prefina puška za mene, ja sam naviknuo na jeftinije puške, pa mi zbog toga možda nije išlo kako treba- zaključio je Đuras.