FOTO: Lovci Zagrebačke županije rezimirali godinu. Planirane aktivnosti prebačene na sljedeću godinu

I za lovce, kao i za sve ostale sfere života bila je ovo jedna itekako izazovna godina, koju je uvelike odredila pandemija koronavirusa

Crtu na još jednu godinu podvukli su lovci Lovačkog saveza Zagrebačke županije. I za lovce, kao i za sve ostale sfere života bila je ovo jedna itekako izazovna godina, koju je uvelike odredila pandemija koronavirusa.

-Aktivnosti su bile kao i svake godine do sada. Naša centralna aktivnost su Dani lovstva, a tu su još lovno streljaštvo, kinologija i Lovački bal u suradnji sa Zagrebačkom županijom. Sada nam se eto javila potreba za organizacijom vlastite škole za izobrazbu kadrova u lovstvu- kazao je predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije Marinko Šebečić , kojem je drago što je produžen lovozakup za sva lovišta na području županije.

Zbog koronavirusa sve planirane aktivnosti iz ove se godine prebacuju na 2021. godinu.

-Lovni ured Vrbovec trebao je biti domaćin svih aktivnosti, no nažalost protiv više se sile ne može. Iduće godine tako krećemo od početka- istaknuo je Šebečić

Izvještajna Skupština održana je u Restoranu Ćurak, a dobrodošlicu lovcima zaželio je i načelnik Općine Rugvica, ujedno i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak, koji je podsjetio kako na području Rugvice djeluju tri lovačka društva.

-Općina Rugvica u svome proračunu osigurava dosta sredstava za rad svojih lovačkih društava, gdje imamo ulaganja i u infrastrukturu. U Svibju smo napravili novi dom, a tu su još dva doma koja su u potpunosti opremljena. I dalje ćemo voditi brigu o našim lovcima, jer je to jedna plemenita stvar koju svi zajedno radimo- rekao je Čičak.

A da lovačka društva i dalje mogu računati na podršku Zagrebačke županije, uz Čička je kazao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.