FOTO: Lovci Kune Jablanovec proslavili 75 godina djelovanja

Tim povodom Lovačko društvo Kuna Jablanovec izdalo je monografiju

Lovačko društvo Kuna Jablanovec obilježilo je 75 godina djelovanja, a tom prilikom uručili su i priznanja najzaslužnijim članovima. Odlikovanje trećeg reda dodijeljeno je Milanu Đurinu, drugog reda Zvonimiru Trotiću, a prvog reda Stjepanu Filipčiću.

U ime Lovačkog saveza Zagrebačke županije čestitke domaćinima prenio je član predsjedništva Zdravko Piškor zahvalivši lovcima što godinama unapređuju kvalitetu životinjskog fonda unatoč brojnim problemima, a ponekad i nelogičnim zakonima. Čestitke je uputio i zaprešićki gradonačelnik Željko Turk naglasivši važnost prisjećanja na sve koji su tijekom proteklog razdoblja ulagali sebe u razvoj ovog društva.

-Posebno je to važno kad se gleda godinama unatrag i kad se zna koliko je izazovno bilo održati ovakvo društvo. Izazovima ni danas nije kraj ali vjerujem da će lovci u zajedništvu sa svojom lokalnom upravom pronaći rješenja za sve- rekao je Turk.

Predsjednik LD Kuna Jablanovec Vlado Kipčić – Šuta u pozdravnom govoru podsjetio je na vrijeme osnivanja društva, zatim godine provedene u zajedništvu s Lovačkim društvom Zaprešić kada nije bilo zakonskih osnova za gospodarenje lovištem, pa do današnjih dana kad je izazov s mladim članovima.

U povodu ove obljetnice Lovačko društvo Kuna Jablanovec tiskalo je monografiju koju je uredio i pripremio njihov član Željko Hrnčević.