Nastavak sanacije prometnica

FOTO: Lazina Čička, Rakarje i Pleso presvučeni s 3,5 kilometara novog asfalta

Vrijednost radova bila je više od pola milijuna eura
20230426_102500

Proljetno asfaltiranje djelatnici VG Komunalca proteklih su dana izveli na prometnicama u Lazini Čičkoj te Rakarju i Plesu. Ukupno je novim slojem asfalta presvučeno 3,5 kilometara prometnica, u što je uloženo oko 4 milijuna kuna. Radove je obišao i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je prilikom obilaska istaknuo, kako je proteklog tjedna s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture potpisan Ugovor o sanaciji cestovne infrastrukture u iznosu većem od 8 milijuna eura.

-Najveći je to iznos koji je Grad Velika Gorica povukla za asfaltiranje svojih prometnica. Ovim putem zahvaljujem se premijeru Plenkoviću, Vladi i ministru Olegu Butkoviću, kao i djelatnicima Gradske uprave te VG Komunalca koji su odradili sjajan posao u pripremi ove opsežne prijave- naglasio je Ačkar.

Lazina Čička dobila 2 350 metara novog asfalta

U Lazini Čičkoj novim slojem asfalta presvučena je “žila kucavica” za tamošnje mještane, ali i sve one koji prometuju cestom do mosta te Ščitarjevskom ulicom. Ukupno je preasfalitirano 2 350 metara.

-Ceste su to koje su bile oštećene u potresu, ali i dotrajale. Mjesni odbor upravo je ukazivao na rješavanje toga problema, što smo sada i riješili- kazao je Ačkar.

Spoj Plesa i Rakarja u novom ruhu

Osim Lazine Čičke, asfaltiralo se i Gradskoj četvrti Pleso i Rakarje, gdje s novim slojem asfalta presvučene Ulica Mirka Grabera-Imbre, Klarići prema Vojarni, kao i sama Ulica Klarići ukupne dužine 1 200 metara. Zadovoljstvo ulaganjem u njihove gradske četvrti s medijima su podijelili Slavko Perković i Vedran Zobec.

-Zadovoljan sam i sretan načinom na koji gradonačelnik vodi grad i vodi brigu o svim naseljima. Ovo je samo nastavak uređenja Plesa, jer u protekle dvije godine asfaltirana je Nazorova, Noršićeva, Čužićeva i Pleška ulica, a imamo i najave za nova asfaltiranja- rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Pleso Slavko Perković, naglasivši kako je u Plesu u tijeku rekonstrukcija Ulice Petra Zrinskog.

Zadovoljstvo komunikacijom s Gradom dijeli i Vedran Zobec, koji je kazao kako se nakon godina slabijeg ulaganja u Rakarje sada u tu četvrt ulažu značajna sredstva, jer osim sanacije prometnica u tijeku u i radovi na Društvenom domu na kojem se mijenja limarija i stolarija.

-Drago nam je što se događaju ovakve stvari. Nadamo se kako će ovakva suradnja potrajati- zaključio je Zobec.

Događanja
Velika Gorica