FOTO KUP POSAVINE: LD Fazan Svibje nastavio s ekipnom dominacijom, Matiji Kirinu trofej za fair-play

Lovačko društvo Fazan Svibje uz pridržavanje svih epidemioloških mjera organiziralo je Kup Posavine u lovačkom trapu
DSC_2772

Tradicija je nastavljena. Lovačko društvo Fazan Svibje uz pridržavanje svih epidemioloških mjera organiziralo je Kup Posavine u lovačkom trapu na kojem je nastupilo 30 strijelaca.

Uz domaćine, lovce Fazana na natjecanju su sudjelovala preostala dva lovačka društva s područja općine, LD Zec Oborovo i LD Strijelac Ježevo. Uz njih u ekipnoj su se konkurenciji natjecale još dvije ekipe Rugvica i Kuhari koji su tijekom cijelog dana brinuli da nitko od natjecatelja ne bude gladan, a niti žedan, jer za sve je bio spravljen roštilj te lovački gulaš.

Samo natjecanje proteklo je u fer i korektnoj borbi, a svi su se odreda složili kako je manje bitno tko će biti najbolji, već je svima koji su se odazvali pozivu organizatora najvažnije bilo da se uz gađanje „glinenjaka“ i malo podruže.

U ekipnom dijelu natjecanja najbolji su bili strijelci Fazana, iza kojih su se smjestili članovi oborovskog Zeca kojima je pripalo drugo mjesto, dok su treći bili strijelci iz Ježeva.

Posebno zanimljivo bilo je nadmetanje u fair playu gdje je pobjedu odnio Matija Kirin, inače član LD Zec Oborovo, dok se pojedinačnim naslovom okitio Mario Genzić (LD Fazan Svibje) koji je u dvije serije skinuo 28 glinenjaka. Dva pogotka manje imao je Dubravko Štikavac (LD Fazan Svibje), dok je treće mjesto osvojio Stjepan Jug (LD Zec Oborovo).

Uoči Kupa Posavine domaćini su odradili i tradicionalno natjecanje u lovačkom trapu za prijelazni pehar najboljeg strijelca Fazana povodom održavanja otvorenja lova na divlje patke. Mario Genzić joj jednom je bio najbolji, dok je drugo mjesto pripalo općinskom načelniku Mati Čičku koji je u dodatnom raspucavanju pobijedio sa sedam pogođenih meta za redom.

Hrvatska
Općina
Rugvica
Sport
Zagrebačka županija