FOTO: Križ je bio najslađe mjesto Zagrebačke županije

Općina Križ zahvaljujući Vatrenim Kriškim oblizekima bila je ovog vikenda najslađe mjesto Zagrebačke županije.

Najstarija slatka gastronomska manifestacija u Hrvatskoj održana je po 21. put u organizaciji Društva naša djeca Križ s ciljem promocije domaćih kolača i slastica. Sve je počelo 1994. godine uličnom izložbom kolača za pomoć braniteljima na ratištu, a svoj humanitarni karakter festival je zadržao do danas jer su sva sredstva prikupljena od prodaje kolača namijenjena za razvojne programe i aktivnosti djece u Križu.

-Ovo je šećer na kraju. Poslužilo nas je lijepo vrijeme i dobra posjeta, a najbitnije od svega je humanitarni karakter. Sve slastice su prodale, tako da je prikupljeno najviše sredstava do sada za najplemenitiju svrhu, odnosno za našu djecu- kazao je načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Inspiraciju za slastice, ali i program ovogodišnja je manifestacija pronašla u uspjehu Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Osim izložbe slastica za posjetitelje je organiziran i čitav niz različitih aktivnosti.

Ovom manifestacijom i službeno je završilo obilježavanje Dana Općine Križ, koji su u proteklih mjesec dana donijeli niz zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija, koje su zabilježile sjajan odaziv posjetitelja.