FOTO: Krenule rukometašice Rugvice

S pripremama za novu sezonu sinoć su započele rukometašice Rugvice koje će najesen premijerno zaigrati u drugoligaškoj konkurenciji

S pripremama za novu sezonu sinoć su započele rukometašice Rugvice koje će najesen premijerno zaigrati u drugoligaškoj konkurenciji. Nakon uvodnog obraćanja trenerice Andree Mikulić, djevojke je pozdravio i dopredsjednik Velimir Krznar zaželjevši im puno uspjeha u nadolazećoj sezoni, a da će klub i dalje imati veliku podršku od Općine pokazao je dolazak zamjenika općinskog načelnika Nenada Jakšića.

Prvom treningu odazvale su se 22 igračice, među kojima je bila i nekolicina igračica 2004. godišta koje su proljetos osvojile drugo mjesto na Državnoj rukometnoj završnici u Poreču. Već prvog dana započelo se s radom, pa je tako odrađen lakši trkački trening na nogometnom igralištu, a prema najavama trenerice radit će se svakodnevno, i to pretežito u dvorani.

-Lagano smo krenuli, ne želimo cure opteretiti odmah na početku. U velikom smo broju i vjerujem da će tako ostati. Najvažnije će biti da nas zaobiđu ozljede te da prvu utakmicu dočekamo potpuno spremne- rekla nam je trenerica Andrea Mikulić, koja vjeruje kako ekipa bez obzira na mladost ima kvalitetu da izbori ostanak u ligi.

-S obzirom na to da po prvi puta igramo Drugu ligu te da se naš igrački kadar temelji na mladim igračicama jedini nam je cilj ostanak u ligi, no nikada se ne zadovoljavamo malim stvarima, tako da ćemo biti sretni sa svime što će biti iznad toga- o ciljevima će trenerica.

U planu priprema je i odigravanje većeg broja utakmica kako bi se spremno dočekalo otvaranje prvenstva, koje Rugvičanke na startu odvodi na gostovanje u Labin, kod ekipe Rudara.