Okrugli jubilej

FOTO: Konjogojska udruga Vrbovec proslavila 20 godina postojanja

Udruga je osnovana s ciljem uzgoja hrvatskoga hladnokrvnjaka, popularizacije i promicanja konjogojstva te edukacije i stručnoga usavršavanja uzgajivača konja
konji1_170224-autor_fotografije_drazen_kopac__4.jpg__648x432_q85_subsampling-2 Dražen Kopač

Dvadesetu godišnjicu postojanja obilježila je Konjogojska udruga Vrbovec. Osnovana s ciljem uzgoja hrvatskoga hladnokrvnjaka, popularizacije i promicanja konjogojstva te edukacije i stručnoga usavršavanja uzgajivača konja, udruga danas broji četrdesetak članova.

Osim hrvatskoga hladnokrvnjaka, članovi udruge posjeduju i druge pasmine konja poput posavskoga konja, lipicanera, engleskoga punokrvnjaka, arabera…

Dražen Kopač

Željko Vrščak, predsjednik udruge, ponosan je što udruga okuplja sve više mlađih članova, a posebno što je iz nje proizišla Ženska konjička garda Vrbovec.

U sklopu redovite godišnje skupštine, obilježavanje dvadesetogodišnjice rada ove udruge održano je u Rakovcu. U ime župana Stjepana Kožića, konjogojcima je uspjeh u daljnjem radu poželio pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

Dražen Kopač

– U Hrvatskoj je broj stoke u silaznoj putanji, no jedino je konjogojstvo u porastu. Broj uzgajivača i konja raste. Županija je za vas osmislila određene mjere i programe, koje nastavljamo provoditi i u ovoj godini, rekao je Kraljičković dodavši da uzgajivače vodi ljubav prema konjima, čime se oplemenjuje ruralni prostor. Na području Zagrebačke županija, dodao je, ima oko 500 uzgajivača i oko 3000 konja.

– Po broju konja treća smo, a po broju uzgajivača druga županija u Hrvatskoj, rekao je pročelnik.

Dražen Kopač

Čestitke u prigodi 20. godišnjice rada konjogojcima je, uz ostale, uputio i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

– Vi ste bogatstvo grada, vi ste ono kaj drugi nemaju, rekao je Kralj.

Dražen Kopač

Događanja
Rakovec
Vrbovec