FOTO: Klub žena kuha najbolji grah na Posavini

Udruga mladih Općine Orle s uspjehom je organizirala drugu Posavsku bažulijadu na kojoj se natjecalo 13 ekipa

Udruga mladih Općine Orle s uspjehom je organizirala drugu Posavsku bažulijadu na kojoj se natjecalo 13 ekipa. Želja mladih bila je ponuditi nešto novoga, što još nitko nema pa je tako odluka pala na organizaciju Bažulijade. S obzirom na odaziv ekipa, ali i mještana, ideja je pala na plodno tlo.

-Budući da postoji fišijada, gulašijada, štruklijada, kestenijada i roštiljada mi smo željeli ponuditi nešto novo. Natjecanja u kuhanju graha nema nigdje. Ostali smo na istom broju prijavljenih ekipa, a ono što nas raduje su tri ekipe iz Zagreba, dvije iz Velike Gorice što znači da se širimo. To nam daje poticaj da sljedeće godine budemo još bolji- ispričala nam je predsjednica Udruge mladih Općine Orle, Marija Rumenčić.

Pred tročlanim žirijem kojeg su ove godine činili kuharica Jasna Hlap, Darko Milošić te velečasni Kristijan Krajnović, nije bio nimalo lagan zadatak. O pobjedničkom grahu odlučivale su nijanse, a njega su ove godine skuhale članice Kluba žena Općine Orle. Drugo mjesto pripalo je Cipekici Ivani Belošević, dok su Dva kuma bila treća.

-Tajnog sastojka nema. Najbitnije je druženje, ljubav i prijateljstvo koje nas je krasilo tijekom kuhanja. Buncek smo stavili, možda je to odlučilo, kao i domaći proizvodi iz naših vrtova- istaknula je Josipa Lukač iz Kluba žena.

Manifestaciji se odazvao i načelnik Ervin Vujica, koji se nije mogao složiti koji je grah najbolji.

-S obzirom na onu prvu Bažulijadu, ovo je još bolje. Sve ono što sam probao bilo je odlično. Udruga mladih ponovno je napravila sjajnu priču kojom su me iznenadili, što konstantno i rade- rekao je načelnik Vujica, kojeg naročito raduje što je društveni život dignut na veći nivo.

Po završetku službenog dijela uslijedilo je druženje u sjajnoj atmosferi koja je obilježila cijelu manifestaciju s koje nitko nije otišao gladan i žedan. A kako je bilo u Orlima pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.