FOTO: Kad je predsjednik u pogonu ulov je siguran

Članovi LU Šljuka Lekenik rado ugošćuju goste u lovu i ondje gosti rado dolaze

Članovi LU Šljuka Lekenik rado ugošćuju goste u lovu i ondje gosti rado dolaze. No epidemija korone malo je smanjila dolazak gostiju, pa je nekoliko gostiju došlo u lov u Lekenik prošle nedjelje. To su prvi gosti u novoj lovnoj sezoni, no i tu je broj ograničen, zbog epidemioloških mjera u Sisačko moslavačkoj županiji. Bio je to običan lov na divlje svinje.

Kako je, pozdravljajući goste i članove, kazao Ivica Zubec, predsjednik LU Šljuka Lekenik, u njihovo lovište Kalje gosti rado dolaze i članovi ih rado ugošćuju. Ta će se praksa nastaviti, iako korona ograničava broj lovca. Lovnik Franc Pirš govorio je o planu lova i sigurnosti u lovištu i rasporedio lovce. U Lekeniku se mogu pohvaliti brojnim radnim akcijama kojima su uredili lovačku kuću, proširili je, te izgradili dva ureda u stambenom kontejneru. Ondje je rashladna komora za divljač i dobro uređeno lovište.

Desetak divljih svinja je platilo glavom jer su lovci bili dobri strijelci i imaju dobre pse goniče. No, ulov je trebalo izvući iz blata do koljena, do šumskog puta. Moralo se „ leđima i rukama“ konop i drva i po nekoliko lovaca odjednom. Ondje smo čuli i izreku, kad je predsjednik u pogonu na divljač, ulov je sasvim siguran. Zato izbori neće skoro. Počast divljači je bio u sumrak, a lovci su odnijeli doma uspomene iz lekeničkog lovišta, do sljedećeg susreta.

I vašeg izvjestitelja su rekli opet pozvati u lov, jer je s još trojicom lovaca vukao odstrijeljenu divljač iz blata, rukama i leđima. Ovo izvješće nema s time veze…

Napisao snimio i zabilježio: Boris ĆAVAR