Projekt će se provoditi 36 mjeseci

FOTO: Javor Bojan Leš potpisao ugovore sa ženama zaposlenim u projektu “Zaželi jednakost za sve!”

Uz devet žena zaposlenih na području Ivanić-Grada, na području Križa su zaposlene četiri, a na području Kloštar Ivanića tri žene
DSC_3081

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, potpisao je ugovore s devet žena zaposlenih u sklopu projekta “Zaželi jednakost za sve!”, označavajući službeni početak provedbe još jednog EU projekta koji će trajati 36 mjeseci.

Projekt, financiran sa 792.000,00 eura iz sredstava europskog socijalnog fonda usmjeren je na pružanje pomoći i podrške za 96 osoba starijih od 65 godina i odraslih s invaliditetom iz Ivanić-Grada, Kloštar Ivanića i Križa.

-Ovaj projekt ne samo da će pružiti neophodnu pomoć našim starijim sugrađanima i osobama s invaliditetom, već će i značajno doprinijeti jačanju naše lokalne zajednice. Ponosan sam na jasnu inicijativu našeg grada da osigura financiranje iz EU fondova, što pokazuje našu predanost i učinkovitost u realizaciji projekata koji imaju stvaran utjecaj na živote ljudi. Projekt ‘Zaželi jednakost za sve’ sjajan je primjer kako suradnja i zajednički trud mogu rezultirati konkretnim poboljšanjima za naše najranjivije sugrađane, naglašavajući važnost brige i podrške- rekao je prilikom potpisivanja gradonačelnik Javor Bojan Leš, naglasivši kako je Grad osigurao određena financijska sredstva za zaposlene žene.

-Tu prvenstveno mislim na božićnice, regres i ostala davanja koja nisu obuhvaćena projektom, a tim materijalnim pravima ženama se osigurava isti status u smislu prava kao što imaju svi zaposlenici i djelatnici Grada- poručio je Leš.

16 žena zaposlenih u sklopu projekta, od idućeg tjedan kreću s pružanjem usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu za 96 osoba starijih od 65 godina i odraslih osobama s invaliditetom.

-Projekt ‘Zaželi jednakost za sve!’ pomaže u stvaranju društva u kojem svatko može živjeti i biti aktivan dio svoje zajednice. Cilj je omogućiti svim našim sugrađanima, posebno starijima i osobama s invaliditetom, da budu uključeni i cijenjeni- kazala je Jelena Baričević, voditeljica projekta za područje Ivanić-Grada.

Uz devet žena zaposlenih na području Ivanić-Grada, na području Križa su zaposlene četiri, a na području Kloštar Ivanića tri žene.

Događanja
Ivanić-Grad