FOTO: Jastrebarsko dobiva fitness street workout park

PARK

U Jastrebarskom, kod jezera u perivoju dvorca Erdödy, započeli su radovi na izgradnji vanjskog vježbališta – fitness street workout parka! Sportska zajednica Grada Jastrebarskog, uz financijsku pomoć Grada Jastrebarskog, Ureda za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, realizira novi projekt. Naime, u punoj su fazi radovi na izgradnji fitness street workout parka tik do perivoja dvorca Erdödy.

-Još prošle godine krenuli smo s planiranjem ovog projekta, kako bi nakon usvajanja Proračuna za ovu godinu radovi mogli krenuti što prije. Završetkom prve faze izgradnje svim građanima bit će omogućeno besplatno vježbanje u ovom prekrasnom prirodnom okruženju u srcu našeg grada, što se planira već tijekom svibnja- rekao je predsjednik Sportske zajednice Domagoj Šlat.

Nakon izgradnje prve faze, već sljedeće godine u planu je i druga faza koja obuhvaća izgradnju parkirališta, sanitarnog čvora, prostora i instalacija za osvježenje, hortikulturno uređenje i slično. Vrijednost ove faze je oko 320 tisuća kuna, a s obzirom na to da će se jaskanski fitness street workout park nalaziti na lokaciji uz Perivoj gdje već sada brojni rekreativci svakodnevno treniraju, ali i u neposrednoj blizini Sportskog centra Vojarna kojeg koriste igrači Nogometnog kluba Vinogradar, kao i u blizini SC Centrala kojeg koriste igrači Nogometnog kluba Jaska, Jastrebarsko će tako svojim sportašima pružiti još bolje i kvalitetnije uvjete za fizičke pripreme, a sugrađanima novi vid rekreativnog vježbanja.

Grad
Hrvatska
Jastrebarsko
Ostalo
Zagrebačka županija