FOTO: Iako je bilo i teških trenutaka u 20 godina, NK Ostrna uspjela je opstati

Protekle subote svečanom sjednicom Nogometni klub Ostrna proslavio je 20 godina neprekinutog rada i djelovanja
DSC_3066

Protekle subote svečanom sjednicom Nogometni klub Ostrna proslavio je 20 godina neprekinutog rada i djelovanja. Uz bivše i sadašnje članove kluba, proslavi u Velikoj Ostrni odazvali su se gradonačelnik Nenad Panian, predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir, vodstvo dugoselske sportske Zajednice, predsjednik Nogometnog središta Dugo Selo Dinko Vulelija te dopredsjednik županijskog nogometnog Saveza Željko Mihalj.

Preteča današnje Ostrne, bio je Nogometni klub Radnik Ostrna, koji je osnovan 1946. godine te je postojao deset godina, da bi opet bio pokrenut 1990. godine. No, zbog Domovinskog rata i odlaska igrača na bojišnicu klub se ugasio nakon tri godine, da bi treće osnivanje doživio 6. lipnja 1999. godine kada je osnovan Nogometni klub Ostrna, za čije su osnivanje najzaslužniji bili Milan Cik, Stjepan Bertek, Ivan Doroda, Dražen Turković, Mladen Srečić i Martin Matić.

-Do 2005. godine igrali smo Prvu županijsku ligu, no priželjkivali smo nešto više. Pune četiri godine pripremali smo se za Jedinstvenu županijsku ligu. U tome smo uspjeli 2009. godine, kada smo slavili desetu obljetnicu kluba. To nam je predstavljalo neizmjernu radost, jer smo uspjeli i dokazali da možemo kada smo zajedno- istaknuo je predsjednik Davor Orešković, koji je na čelu Ostrne već 18 godina.

Taj povijesni uspjeh kluba potpisao je kao trener Veljko Bertak.

-Dao sam maksimalno od sebe. Moram reći iz petnih žila sam se borio da Ostrna uđe u viši rang. Uvijek te mi bili dragi i ostat će te mi u lijepom sjećanju, kao nogometaši, ljudi i kolektiv- poručio je Bertak prilikom primanja zasluženog priznanja.

Nakon dvije sezone uslijedio je pad te se klub vrlo brzo ponovno našao u Drugoj županijskoj ligi.

-Period od 2011. do 2016. godine preživljavali smo kako bi se reklo na aparatima, ali opet onaj neki prkos u nama nije nam dao da ugasimo klub iako je već bilo nekih naznaka- istaknuo je Orešković.

Klub se danas natječe u Prvoj županijskoj ligi, a uz seniorsku momčad tu su i dvije kategorije mladeži, a najveća klupska želja je poboljšanje uvjeta za takmičenje, kao i uvjeta u prostorijama kluba.

-Čestitam svima koji su pomogli da ovaj klub opstane. Gledam ovu derutnu zgradu i stalno nam je u ideji nešto napraviti. Dugo Selo je dobilo umjetnu travu, sada ste vi na redu. Moramo sjesti i vidjeti što ćemo, jer ovaj klub treba nagraditi za ovih dvadeset godina- istaknuo je gradonačelnik Nenad Panian.

Pomoć je obećao i predsjednik Gradskog vijeća, Darjan Budimir.

-Jako je bitno da imamo ravnomjeran razvoj našega grada. Upravo zbog toga trebamo težiti da imamo još jedan nogometni klub. Hvala vam na trudu, angažmanu i entuzijazmu. Kao predsjednik Gradskog vijeća mogu istaknuti kako sam sretan što inzistiramo na tome da se sredstva za sport povećaju, pa smo tako uspjeli lani amandmanom to povećati za 280 tisuća kuna- rekao je Budimir. 

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Multimedija
Sport
Zagrebačka županija