FOTO: I bez nogometa u petoligašu Rugvici Sava 1976 puno aktivnosti

U petoligašu Rugvica Sava 1976 i dok nema nogometnih aktivnosti zbog epidemije koronavirusa, Uprava kluba na čelu s predsjednikom Ivicom Zelenbrzom angažirano radi na uređenju sportskih prostorija, nogometnih igrališta i okoliša na športsko-rekreacijskim centrima u Rugvicu i Sopu

U petoligašu Rugvica Sava 1976 i dok nema nogometnih aktivnosti zbog epidemije koronavirusa, Uprava kluba na čelu s predsjednikom Ivicom Zelenbrzom angažirano radi na uređenju sportskih prostorija, nogometnih igrališta i okoliša na športsko-rekreacijskim centrima u Rugvicu i Sopu.

Sve aktivnosti se provode prema uputama i preporukama nacionalnog i općinskog Stožera civilne zašite i maksimalno se pazi na zdravstvenu sigurnost članova kluba.

Tajnik Mario Pavlović je u povodu klupskih aktivnosti koje se provode izjavio:

„Klub je u međuvremenu nabavio kosilicu i motorni trimer za košnju trave na igralištu i za uređenje okoliša. Tu je potrebno napomenuti da su kosilica i trimer kupljeni uz financijska sredstva koja je osigurao predsjednik Zelenbrz.

Pored toga uređene su prostorije za spremanje sportskih rekvizita i oruđa. Upravo su sada najangažiraniji na uređenju travnjaka i sportskih objekata Damir i Dominik Pregorec, Igor Ištvanić i Mijo Belančić. Njihovim svakodnevnim radom podigli smo i razinu i kvalitete uređenosti travnjaka na nogometnim igralištima koji sada najbolje izgledaju u 21. stoljeću. Vrijeme je maksimalno iskorišteno za sanaciju sportskih terena, provedbu inventure sportske opreme, rekvizita, uređenju kako sportskih tako i društvenih prostorija.

Ovi radovi su primarno učinjeni kako bi sportska igrališta i tereni bili što bolji za eventualni nastavak prvenstva. Pri tome je klub u svojim aktivnostima dobio potporu od načelnika općine Rugvica Mate Čička koji se maksimalno brine i skrbi da sport, kultura i potpora ostalim javnim djelatnostima prođu što bezbolnije u ovo krizno doba epidemije. Isto tako nam uvijek pruža pomoć i predsjednik Zajednice športskih udruga općine Rugvica Robert Munđer.

U klubu smo već sada jednim dijelom okrenuti prema planovima i za narednu sezonu kako zadržati postojeći kadar i pridobiti nova igračka pojačanja. Spremni smo za nastavak prvenstva ukoliko bude donijeta takva odluka od nadležnih tijela natjecanja u JŽNL-u NS Zagrebačke županije. Pri tome smo svjesni da bi nastavak sezoni bio iscrpljujući za svaku momčad, jer bi se zahtijevalo igranje srijedom i nedjeljom, što ne bi bilo dobro jer bi moglo doći do povreda mnogih igrača. Upravo stoga cijenimo da će sve buduće odluke nadležnih nogometnih tijela biti usmjerene primarno na zaštitu i očuvanje zdravlja nogometaša, trenera i svih dionika u nogometnom sportu.“

Očito je da su se u Rugvici Sava 1976. pokrenule mnoge aktivnosti i da su zapuhali novi vjetrovi otkada su na čelu predsjednik Ivica Zelebrz i dopredsjednik Ivan Munić, koji nedvojbeno žele klub transformirati u respektabilni klub u JŽNL-u, a kako već sada razmišljaju i kuju planove za novu sezonu, nije nemoguće da se napadne i sam vrh lige.

Samo da se na kraju naglasi da se Rugvica Sava 1976. nakon odigranih 16. kola nalazi na trećem mjestu s 34 osvojena boda, dok prvoplasirana momčad Sutla-Laduč bježi s 4, a drugoplasirani Polet s dva boda prednosti.