FOTO: Humanitarnom aukcijom slika prikupljeno 40 tisuća kuna

Klub Zapreščana prije 15 godina pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava potrebitim sugrađanima prodajom umjetnina koje su im poklonili slikari, kipari…
79357690_4025729264119738_2240733405245341696_n

Klub Zapreščana prije 15 godina pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava potrebitim sugrađanima prodajom umjetnina koje su im poklonili slikari, kipari… Ta akcija prerasla je u humanitarnu aukciju umjetnina kojom je Klub Zapreščana tijekom tog razdoblja prikupio gotovo 700 tisuća kuna, a sredstva su išla socijalno ugroženima. Ove godine prikupljena sredstva bit će darovana za djecu o kojoj skrbi Udruga „Rubikon“.

Podsjetimo, prošle godina aukcija je promijenila naziv u Humanitarna aukcija umjetnina Ivo Košir, prema začetniku ove ideje. Njegov, ali i cilj današnjeg vodstva Kluba Zapreščana, bio je vratiti osmjeh na lica onih kojima život nije podijelio dobre karte.

Na ovogodišnjoj aukciji licitiralo se za 33 umjetnine, te jednu aukciju iznenađenja koju je vodio gradonačelnik Željko Turk, a kupci nisu znali što se krije u omotu. Za umjetnine je prikupljeno 40.000 kuna uz dio sredstava koji Klubu daruje Grad Zaprešić, a što je uobičajeno svake godine. Zadovoljstvo odazivom, ali i iznosom prikupljenih sredstava nije krio predsjednik Kluba Zapreščana Tomislav Bezuh, a posebnu zahvalu uputio je umjetnicima koji su darovali umjetnine, kao i novim vlasnicima koji su za njih licitirali. 

Događanja
Grad
Hrvatska
Multimedija
Zagrebačka županija
Zaprešić