FOTO: Hrvatska zajednica općina jača suradnju s općinama Turske i turskog svijeta

U Istanbulu je svečano potpisan protokol o suradnji između Hrvatske zajednice općina i Unije općina turskog svijeta

U Istanbulu je svečano potpisan protokol o suradnji između Hrvatske zajednice općina i Unije općina turskog svijeta koja okuplja općine iz Republike Turske, Azerbajdžana, Kazahstana, Turkmenistana, Uzbekistana, Kirgistana, Tadžikistana te određeni broj općina iz Albanije, Libanona, Bosne i Hercegovine i Bugarske.

S hrvatske strane protokol je potpisao predsjednik Hrvatske zajednice općina Martin Baričević, uz prisustvo člana Upravnog odbora Zajednice i načelnika Općine Konavle Bože Lasića. Od strane domaćina, izaslanstvo je primio glavni tajnik Unije Dr. Fahri Soli, dok je sam protokol potpisao potpredsjednik Unije Omer Arisoy, načelnik Općine Zeytinburnu.

-Mi u Hrvatskoj zajednici općina njegujemo naše međunarodne kontakte te želimo biti od pomoći hrvatskim općinama u širem povezivanju s kolegama izvan Hrvatske. Posebno smo predani jačanju gospodarskog povezivanja i suradnje, gdje, vjerujemo, možemo pomoći u razvoju i poboljšavanju gospodarskih odnosa. Imamo sjajnu suradnju i potporu Vlade Republike Hrvatske u jačanju međunarodne suradnje, od koje svi možemo imati velike koristi. Živimo u globalnom svijetu gdje međusobna iskustva mogu biti od obostrane koristi. Naša Zajednica je predana daljnjem radu i jačanju snage i potencijala hrvatskih općina- kazao je Baričević

Inače, Hrvatska zajednica općina dosada je potpisala šest međunarodnih sporazuma s organizacijama lokalnih samouprava te sporazum o članstvu i suradnji s njemačkom Saveznom udrugom malih i srednjih poduzetnika koji je nedavno potpisan u Berlinu.