FOTO: Gradnja Centra za pružanje socijalnih usluga Crvenoga križa Vrbovec lijepo napreduje

Ravnateljici Jeleni Mucko uručen je dodatak Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta „To mi treba“ kojim Zagrebačka županija sufinancira troškove izgradnje ovog Centra s 995 tisuća kuna, a Grad Vrbovec s 1 milijun kuna
c

Lijepo napreduje gradnja Centra za pružanje socijalnih usluga Crvenoga križa Vrbovec. U završnoj je fazi provedbe projekta “To Mi Treba”, koji je prijavljen na Poziv “Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“, vrijednog 15 milijuna kuna.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 12.900.000,00 kn, što za 2.000.000,00 kn premašuje sredstva osigurana iz projekta.

-Zahvaljujući razumijevanju i podršci jedinicama lokalne, odnosno regionalne samouprave, Grad Vrbovec osigurao je dodatnih milijun, a Zagrebačka županija 995.000,00 kuna. Dio sredstava prenamijenit će se uštedama ostvarenim na drugim stavkama. Za opremanje zgrade osigurana su sredstva iz projekta – izjavila je ravnateljica Crvenoga križa Vrbovec Jelena Mucko, kojoj su u srijedu Odluke o dodijeljenim dodatnim sredstvima uručili vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

-U pitanje je bio doveden dovršetak ovog projekta bez ove pomoći i ovo je prilika da zahvalim i Gradu i Županiji što su nam omogućili da projekt dovršimo kako je i planirano – istaknula je Mucko.

-Vrijeme u kojem živimo je vrlo izazovno, vlada velika nestabilnost u bilo kakvoj gradnji, jer cijene „divljaju“. Drago mi je stoga što se, uz Grad, u rješavanje ovog problema uključila i Županija i što ćemo ovu hvalevrijednu zgradu u Vrbovcu ipak dovršiti na vrijeme, tako da ovaj projekt ipak ima sretan kraj. Inače, ovo je jedna od tri zgrade socijalne namjene koje se ovdje upravo grade. Uz ovu, svoju zgradu gradi Centar Stančić, a čekamo i početak gradnje zgrade Centra za socijalnu skrb. Vrbovec time dobiva kvalitetnu socijalnu skrb za ranjive skupine svog stanovništva– izjavio je Denis Kralj.

-Zagrebačka županija je dobro upoznata s problematikom njege za stare i nemoćne osobe i znamo da u tom području nedostaje kapaciteta. Niti trenutka nismo dvojili kada smo dobili poziv iz Vrbovca i Crvenoga križa, svjesni bitnog rasta cijena zbog čega ovakvog objekta neće biti, ukoliko ne stanemo uz Crveni križ. Izuzetno sam zadovoljan što smo danas ponovo ovdje i vidimo kako ovaj objekt napreduje, što znači da će uskoro biti i dovršen i primiti osobe kojima je i namijenjen. Slažem se s gradonačelnikom da je pred nama mnogo izazova, ali, mi smo na njih spremni i Županija će uvijek, u ovakvim i sličnim situacijama, i pomoći. I kao Vrbovčanin i kao zamjenik župana izuzetno sam ponosan i sretan što ćemo dobiti jedan ovako važan objekt za naše stare i nemoćne osobe u Vrbovcu, time i Zagrebačkoj županiji– kazao je dožupan Damir Tomljenović.

Očekuje se da će ovaj Centar biti dovršen tijekom jeseni.

Događanja
Grad
Hrvatska
Vrbovec
Zagrebačka županija