FOTO: Grad Vrbovec, Općine Dubrava i Gradec obilježile blagdan Svih svetih

Gradska i općinske delegacije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježili blagdan Svih svetih

Uoči blagdana Svih svetih u Gradu Vrbovcu položeni su vijenci i zapalili se lampaši u spomen na sve preminule s području Grada Vrbovca, koji više nisu s nama, kod spomen-obilježja Hrvatska kocka u vrbovečkom parku na Trgu Petra Zrinskog. To je ujedno bila prigoda da iskaže i počast i svim poginulim i nestalima hrvatskim braniteljima za vrijeme Domovinskog rata.

Delegacija Grada Vrbovca bila je predvođena gradonačelnikom Denisom Kraljem i njegovim zamjenicima Ivicom Strnščakom i Robertom Đurancem, a delegaciju Gradskog vijeća Grada Vrbovca predvodio je potpredsjednik Stjepan Fotovićem s vijećnicima te predsjednik hrvatskog časničkog zbora zajednice udruga RH Branko Gačak koji su odali počast katoličkom blagdanu posvećen štovanjem pokojnika. Lampaše su zapalile i delegacije vrbovečke HVIDRA-e, delegacija Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec, te ostali branitelji i građani Grada Vrbovca.

U Općinama Dubrava i Gradec također su položeni vijenci i zapaljene svijeće. U Dubravi je bio nazočan načelnik općine Tomislav Okroša i zamjenik Ante Grizelj, a u Gradecu načelnica Ljubica Ambrušec i zamjenik Admir Smajlović sa suradnicima. Na polaganju vijenaca bili su nazočni Branko Gačak i članovi Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec

Blagdan Svi sveti obilježen je u Vrbovcu, Dubravi i Gradecu dostojanstveno i s puno pijeteta prema svim preminulima u neobičnim i izvanrednim okolnostima epidemije koronavirusa gdje su se poštivale sve epidemioloških mjere.