KUD Posavka odličan domaćin

FOTO: Folkloraši još jednom oduševili na Pjesmom i plesom kroz Oborovo

Uz domaće folkloraše u kulturno-umjetničkom dijelu programa još su sudjelovali KUD Tančec, Ogranak seljačke sloge Lupoglav, KUD Mihovljan i Kulturno društvo Ivan Cankar (Jurjevski dol)
IMG_9806

U sklopu proslave 30-te obljetnice Općine Rugvica održana je već tradicionalna folklorna manifestacija Pjesmom i plesom kroz Oborovo u organizaciji KUD-a Posavka. Uz domaće folkloraše u kulturno-umjetničkom dijelu programa još su sudjelovali KUD Tančec, Ogranak seljačke sloge Lupoglav, KUD Mihovljan i Kulturno društvo Ivan Cankar (Jurjevski dol).

Manifestaciju su otvorili općinski vijećnici Violeta Molnar i Velimir Krznar, dok se načelnik Mato Čičak na kraju programa zahvalio Posavki na održavanju i očuvanju tradicije, dok je svoje dojmove s manifestacije podijelila predsjednica KUD-a Posavka Valentina Đuranec.

-Zadovoljni smo manifestacijom na koju nam nažalost nisu došli gosti iz Uskoplja- kazala je predsjednica koja je najponosnija na najmlađe članove KUD-a.

-Oni su po prvi puta nastupili s tamburašima nakon puno godina. Za tamburaše je to bio prvi nastup i jako smo ponosni na sve njih- naglasila je Valentina Đuranec, čije članice članovi sljedećeg vikenda imaju nastup u Crkvini, dok 19. rujna odlaze na turneju u Grčku.

Donosimo dašak subotnje atmosfere iz Oborova.

Događanja
Rugvica