FOTO: EDUKA otvorila svoja vrata i najmlađe upoznala s brojnim aktivnostima

EDUKA održala Dan otvorenih vrata
DSC_8025

2015. Općina Klinča Sela osnovala je EDUKU, udrugu u kojoj danas djeluju profesori, znanstvenici, studenti, volonteri, umirovljenici i svi oni koji žele upotpuniti društveni život općine. Udruga se aktivno zalaže za promicanje obrazovanja, znanosti, zaštite okoliša i sporta dostupnih svima bez obzira na ekonomske prilike.

Kako bi javnost upoznali sa svojim radom, udruga je u subotu u Društvenom domu Klinča Sela održala Dan otvorenih vrata, gdje su se djeca i roditelji mogli upoznati s brojnim besplatnim programima koji se nude. Inače, EDUKA provodi instrukcije, pripreme za maturu, tečajeve stranih jezika (engleski, španjolski), filmske radionice, STEM radionice, projekt Znanstvena avantura, ljetne kampove te cijeli niz drugih aktivnosti.

-Uvodimo i nove radionice – Mali doktor koja za cilj ima popularizaciju medicine, pa će tako jedna mlada liječnica pokušati djeci prikazati što znači biti liječnik, što sve liječnik radi. Nešto ranije planiramo krenuti i s novinarskom radionicom, a uvodimo i mogućnost učenja francuskog, talijanskog i njemačkog jezika- ispričala nam je Renata Kobetić, koju raduje veliki interes djece za radionice.

-Djece ima puno, zainteresiranost je velika. Današnji dan nas je ugodno iznenadio, nismo očekivali da će biti ovakav odaziv. Raduje to što bi svi ovi klinci željeli postati znanstvenici. To je jako lijepo i pohvalno- istaknula je Renata uputivši zahvalu kolegama s Instituta Ruđer Bošković i kolegicama s PMF-a, koji su i održavali radionice za djecu.

Tijekom subotnjeg dana roditelji su imali mogućnost upisa u sve radionice u organizaciji EDUKE za nadolazeću školsku godinu, a brojni mališani mogli su se poznati i sa Znanstvenom avanturom, kao i s dijelom sportskog programa što ga provodi Udruga.

Događanja
Hrvatska
Klinča Sela
Općina
Zagrebačka županija