Vatru gasi, brata spasi!

FOTO: DVD Zdenci Brdovečki naglasak stavlja na rad s djecom

Održana skupština DVD Zdenci Brdovečki
333418025_926210981742756_5168605266252695028_n

Zbog radova na društvenom domu u Zdencima Brdovečkim članovi DVD-a Zdenci Brdovečki svoje goste i skupštinare ugostili su u Prudnicama. Bilo je to prvo javno okupljanje nakon dvije godine on-line sjednica uzrokovanih korona krizom, a gosti su sa zanimanjem poslušali izvješća o radu i planu domaćina za ovu godinu.

Zdenčani su u protekloj godini mnogo radili s djecom, a tijekom godine su sudjelovali na 9 natjecanja. Istaknuli su i odličnu suradnju s djecom iz Drenja koja su se pridružila njihovom podmlatku, a to pripisuju dobrim voditeljima. Za ovu godinu upravo im je to najvažniji cilj.

-Planovi za ovu godinu su veliki, a ponajprije rad s djecom. Educirat ćemo ih u školi i van nje. Nadamo se što manjem broju intervencija, a što više pokaznih vježbi i obuke naših vatrogasaca za daljnji rad. U 2022. DVD je imao 18 intervencija, od kojih su bila 3 požara objekta, 3 požara korova i raslinja te 12 tehničkih intervencija- rekao je zapovjednik DVD-a Zdenci Brdovečki Tomislav Patafta.

Članovi DVD-a Zdenci Brdovečki nisu se žalili niti na opremu jer smatraju da je imaju dovoljno, a svake godine rade na obnovi onog čega je manje ili se od vremena i upotrebe istroši.

-Znatno smo obnovili zaštitnu opremu za naše vatrogasce, opremu za vozila, opremu za ispumpavanja i gašenje požara. To je oprema koja nam je zadnjih godina nedostajala i malo smo popravili to stanje- istaknuo je Patafta.

I predsjednik Damir Kupinić istaknuo je dobru opremljenost, a istaknuo je nabavu ljestvi i profesionalnih odijela za suzbijanje stršljenova financiranu preko EU fondova. Gosti su pozdravili sve napore koje čine članovi DVD-a Zdenci Brdovečki, a izrazili su i nadu da će se uskoro vratiti u svoje prostorije.

Brdovec
Događanja