FOTO: DVD Vučilčevo – malo društvo velikog srca

DVD Vučilčevo jedan je od manjih DVD-ova na području općine Dubravica, a na svom području djeluju kao C društvo koje ima odgovornost djelovanja kao pomoćno društvo uz središnju postrojbu. U društvu djeluje 5 operativnih članova koji imaju zaštitnu opremu i dovoljno opreme s kojom mogu kvalitetno odraditi povjerene im zadaće na terenu.

Srećom, prošle godine nije bilo potrebe ni za jednom intervencijom, pa su vrijeme mogli posvetiti uvježbavanjima, edukaciji i uređivanju svojih prostora. Kako na mladima svijet ostaje, educirali su jednog voditelja mladeži, a školovanje su završila i dva člana za ispitanog vatrogasca, te dva za dočasnike.

Prošle godine dovršeni su radovi na interijeru doma u kojeg su ugrađena grijača tijela, a članovi društva aktivno su sudjelovali na svim događanjima vezanim uz vatrogastvo i Općinu Dubravica. Kako su na kraju zaključili, mali su ali na njih se uvijek može računati, a upravo to su potvrdili Tomislav Horvat ispred Vatrogasne zajednice općine Dubravica i načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.