FOTO: DVD Sop Hrušćica i ove godine donosi duh Božića u svoje mjesto

Pripreme na ukrašavanju u punom su jeku

Prošle godine zbog situacije s pandemijom koronavirusa, nisu mogli realizirati adventski program u svome mjesto, no ove godine u DVD-u Sop Hrušćica odlučili su donijeti dašak božićnog ugođaja u svoje mjesto. Pripreme na ukrašavanju u punom su jeku. Sve koordinira Tomislav Mayer Kralj, koji je u sve uključio i veliki broj mladeži, koja je jučer izrađivala ukrase koji će krasiti bor. Prva adventska svijeća na vijencu danas je upaljena, a veselo će biti i narednih vikenda.

-Hvala svima koji su se odazvali i pomogli u ukrašavanju cijelog prostora. Truda smo si dali puno i vjerujem da će svi koji dođu ovdje da će biti iznenađeni- kaže nam naš sugovornik, koji nam je otkrio i dio programa koji se priprema.

-Bit će tu saonice Djeda Božićnjaka koje vuku sobovi, pripremili smo i kuću Djeda Božićnjaka, gdje će 19. prosinca biti organizirana podjela darova za svu našu djecu. Iznenađenje će biti zvjezdano nebo, bit će tu i kipovi Orešara veći od 2 metra, a sve ostalo neka bude iznenađenje- priča nam Tomislav Maye Kralj.

Među dječicom koja su se odazvala radionici bila je i Iskra Ćavarović, koja nam se pohvalila kako je od gline napravila “Djeda Mraza” te medvjedića i vjevericu.

-Super mi je bilo i jedva čekam da Kuća Djeda Božićnjaka bude gotova- ushićeno nam je rekla Iskra.