FOTO: DVD Rugvica već 83 godine čuva svoje područje od brojnih nepogoda

Protekle subote održana je 83. izvještajna skupština stožernog vatrogasnog društva na području Općine Rugvice, DVD-a Rugvica. Tijekom svih tih godina rugvički su se vatrogasci dokazali u čuvanju svoga područja od raznih nepogoda; poplava, požara i ostalih nedaća.

Kako se moglo čuti iz izvješća koja su podnijeli tajnik Mario Popović i zapovjednik Siniša Vrabec, prošla 2019. godina bila je itekako aktivna za društvo na svim poljima. Uz uspješno odrađene intervencije, bilo je tu i niz drugih aktivnosti, među kojima se naročito ističu uspješna organizacija Ljetnog i Zimskog vatrogasnog kupa.

-Sudjelovali smo na brojnim vatrogasnim kupovima, nabavljali smo prijeko potrebnu opremu za što smo izdvojili preko 70 tisuća kuna. U travnju je u našu garažu stigao novi kombi, koji će nas vjerujem služiti u narednim godinama. Kao prvoplasirani u Općini u muškoj A i B kategoriji plasirali smo se na Županijsko natjecanje, dok je muška mladež osvojila drugo mjesto- istaknuo je u izvješću tajnik Mario Popović, koji se tom prilikom zahvalio i svima onima koji su pomagali rad društva.

U ovoj godini društvo će dobiti novi grb i amblem, koji je bio izložen i na samoj Skupštini, čiji su članovi usvojili plan rada za 2020. godinu, u kojoj se nastavlja već uhodanom stazom

-Nastavljamo u istom smjeru, gdje su naše aktivnosti usmjerene na održavanje prijateljskih odnosa s društvima, odlaske na natjecanja, nabavku opreme i održavanje postojećeg vatrogasnog sustava- rekao je zapovjednik Siniša Vrabec.

Vatrogastvo na području općine ima veliku podršku i od strane općinskog vodstva, što je u svome govoru istaknuo i načelnik Mato Čičak najavivši nova značajna ulaganja u tu svrhu.

-Vatrogasci su naša velika snaga i vi to svojim djelovanjem potvrđujete. Djeca su naša budućnost, a budući da ih ima, ne trebamo se brinuti za nastavak tradicije. Ono što mogu najaviti je da ćemo u vatrogastvo na području općine u narednih godinu i pol dana nastaviti s kapitalnim ulaganjima od nabavke dva navalna vozila do daljnjeg uređenja društvenih domova– poručio je načelnik Mato Čičak.

Na Skupštini su istaknutim pojedincima dodijeljena priznanja za osposobljavanja i odlikovanja, dok su zahvalnice primili svi oni koji su doprinijeli radu društva. Posebno priznanje primio je Josip Barberić koji je ponio titulu vatrogasca godine.