FOTO: DVD Luka započela s pripremama za proslavu 70-te godišnjice

Proslava će se održati u rujnu
279724972_419475799989499_6934661863168141820_n

DVD Luka ove godine obilježit će 70 godina postojanja, a pripreme za proslavu, koja će se održati u rujnu, započele su na redovnoj Skupštini društva. Skupština je stoga bila u radnoj atmosferi i bez gostiju iz drugog društava, ali podršku upravi na daljnjem radu došli su dati načelnik Općine Luka Darko Kralj i predsjednik Općinskog vijeća Općine Luka Krešimir Tuđman.

-Nadamo se da će društvo svakim danom sve bolje djelovati i da se više neće vratiti situacije od prije nekoliko godina kad je dovedeno u pitanje daljnje postojanje društva. Raduje me kad čujem da sada imate i nešto novaca na računu kako bi redovne aktivnosti mogli odrađivati, a ostaje ponešto i za opremu te školovanje. Općina Luka izdvaja maksimalno koliko je to u našoj moći, a uz podršku i pomoć Zagrebačke županije uspješno je privedena kraju prva faza gradnje novog vatrogasnog doma. Na vama je da sada počnete razmišljati o načinu njegova korištenja kako bi se što kvalitetnije pripremili za njegovo unutarnje uređenje- rekao je načelnik Kralj.

Predsjednik DVD-a Luka Robert Skender podsjetio je na veliki jubilej koji se obilježava ove godine, i zamolio svakog člana za dodatni angažman. Dobrim je ocijenio i to što su mještani počeli društvo doživljavati kao nešto značajno u protupožarnoj zaštiti i često ih kontaktiraju u slučaju spaljivanja suhe trave ili drugog raslinja. Očekuje daljnje aktivnosti na uređenju doma, a nada se i pozitivnim odgovorima za natječaje na koje su se prijavljivali. Odali su počast i preminulim članovima, a izrazili su nadu da će tijekom narednog razdoblja, u suradnji sa školom, motivirati dio djece da se priključe vatrogascima.

Događanja
Hrvatska
Luka
Općina
Zagrebačka županija