Vatrogastvo

FOTO: DVD Hruševec Kupljenski lani bez ijedne intervencije

Članovi DVD-a Hruševec Kupljenski održali su Skupštinu podržani sa snagama Puhačkog orkestra Hruševec Kupljenski i u nazočnosti skupštinara i gostiju te gradonačelnika Grada Zaprešića Željka Turka
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjednik Stjepan Ptiček podsjetio je nazočne da se radi korona krize skupštine uživo nisu održavale, ali su i aktivnosti bila svedene na minimum. To ne znači da se nije operativno djelovalo, već je najveća šteta počinjena u smislu privlačenja mladih, edukacija i preventive.

-U protekloj godini nismo imali potrebu izlaziti na intervencije, što bi značilo da smo u prethodnom razdoblju proveli dobru edukaciju naših mještana i tako otklonili najveći mogući broj uzročnika požara. Druga polovica godine ponudila je mogućnost pojačanih aktivnosti radi smanjenja korona mjera, pa smo sudjelovali na aktivnostima vezanim uz Mjesec zaštite od požara i na Kupu bana Jelačića u Zaprešiću. Uspjeli smo nabaviti nešto nove opreme, a vjerujem da će se ona najviše koristiti u natjecateljske svrhe. Ove godine računamo na jednu žensku i jednu mušku ekipu s kojima bi krenuli na natjecanja- rekao je Ptiček.

Podršku su vatrogasci iz Hruševca dobili i od zapovjednika JVP Grada Zaprešića Željka Baruna koji je najboljem vatrogascu društva u prošloj godinu uručio prigodne poklone, a nije izostala ni podrška gradonačelnika Zaprešića Željka Turka.

Događanja
Zaprešić