FOTO: DVD Hrebinec proslavio 90 godina rada

DVD Hrebinec, jedno je od tri najstarija društva unutar VZO Brckovljani
DSC_2119

DVD Hrebinec, jedno je od tri najstarija društva unutar VZO Brckovljani. Društvo ove godine slavio punih 90 godina rada i djelovanja, a proslava tako značajnog jubileja obilježena je svečanom sjednicom, na kojoj su istaknutom pojedincima, prijateljima i podupirateljima društva uručena priznanja.

DVD Hrebinec osnovan je 26. lipnja 1931. godine, a kod osnivanja društvo je imalo tri osnivača; Franju Kupešića, Josipa Cesara i Josipa Kupešića, 29 utemeljitelja te 20 izvršujućih članova. Prvi predsjednik društva bio je Franjo Kupešić, tajnik Josip Cesar, blagajnik Josip Kupešić, dok je zapovjednik bio Tomo Puhelec. 1932. godine započelo se s izgradnjom prvog vatrogasnog doma, dok se 1964. godine započelo s izgradnjom drugog vatrogasnog doma.

-Možemo reći kako period od 1995. do 2000. godine može biti duboko utisnut u povijest ovog društva, jer su se u tom periodu izvršili gotovo svi postavljeni planovi za unaprjeđenje i modernizaciju društva- istaknuo je u izvješću tajnik DVD-a Hrebinec Ivan Đurđević.

Tijekom proteklih godina društvo je bilo aktivno na brojnim natjecanjima s kojima su se vraćali s brojnim peharima, a društvo je i danas nepobjedivo na brzinskim mokrim vježbama.

-90 godina treba izdržati i djelovati. Vatrogastvo se u Hrebincu prenosi s koljena na koljeno u obitelji. Svatko od nas je kroz povijest imao nekoga u društvu, zbog čega smo i ovako jedinstveni – poručio je predsjednik Ivan Graberec istaknuvši kako DVD Hrebinec danas ima 45 članova.

-Odazivamo se na sve akcije, jer to je naša dužnost, ali i želja da djelujemo na dobrobit cijene naše zajednice- zaključio je predsjednik.

90-tu obljetnicu društvu čestitala je i predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović.

-Neprekinuti rad kroz 90 godina najbolje govori o vašoj organiziranosti. Posebna vrijednost vašeg društva je što ste obiteljski vezanu uz ovaj DVD- istaknula je Glasnović.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek vjeruje kako će vatrogastvo u Zagrebačkoj županiji zahvaljujući entuzijazmu i požrtvovnosti dobrovoljaca i dalje rasti, dok je zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Općine Brckovljani Ivan Graberec, koji je ujedno bio i izaslanik načelnika Tihomira Đurasa poručio kako vatrogasci i dalje mogu računati na pomoć Općine.

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija