FOTO: DVD Deanovec i Ostrna pobjednici županijskog natjecanja vatrogasne mladeži

Na sportskom centru u Božjakovini natjecalo se sedam vatrogasnih desetina kod ženske i 24 desetine u muškoj konkurenciji

Nakon što su jučer svoje sposobnosti pokazali vatrogasci od 6 do 12 godina, danas je u Brckovljanima održan nastavak natjecanja u kategoriji mladeži (od 12 do 16 godina).
Na sportskom centru u Božjakovini natjecalo se sedam vatrogasnih desetina kod ženske i 24 desetine u muškoj konkurenciji. Nakon vježbe i štafete najboljima su se pokazali DVD Deanovec kod muške i DVD Ostrna kod ženske mladeži.

-Drago mi je što smo se okupili o ovako velikom broju, pogotovo što vidim ovoliku mladež, jer ona je naša budućnost- poručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Uz DVD Deanovec, odlazak na državno natjecanje u muškoj su konkurenciji ostvarili još DVD Ježevo i Ribnica koji su zauzeli drugo odnosno treće mjesto. Pobjednička postolja kod ženske mladeži uz DVD Ostrnu osvojili su još Ribnica i Gornji Desinec.

Uz VZ Zagrebačke županije, organizaciju dvodnevnog natjecanja podržali su Općina Brckovljani i VZ Općine Brckovljani na čelu s predsjednikom Juricom Ivanićem.

-Bila nam je čast i zadovoljstvo ugostiti natjecanje na našim terenima. Čestitka svima i sretno na državnom natjecanju- kazao je Ivanić, a lijepim željama pridružio se i načelnik Tihomir Đuras.

-Hvala svima i sretno dalje. Lijepo je vidjeti ovoliki broj mladih koji su se opredijelili za vatrogastvo- kazao je Đuras.

Završnicu natjecanja pohodili su i zamjenici župana Ervin Kolarec i Damir Tomljenović koji su podijelili pehare i medalje najuspješnijim ekipama.