FOTO: DVD Bedenica nabavio novu vatrogasnu opremu zahvaljujući europskim sredstvima

Jačamo vatrogastvo u Bedenici
IMG_3464

U prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu, DVD-a Bedenica potpisala je 15. lipnja 2022. “Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske Unije” u iznosu od 180.097,43 kuna za operaciju “Bedenica 2022. – Izvanredna nabava nove vatrogasne opreme službi zaštite i spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene ili rashodovane opreme na vatrogasnim intervencijama u Sisačko – moslavačkoj županiji – Gradu Glini”.

-Danas, tri mjeseca nakon potpisivanja ugovora, stigla je i nova oprema koja je bila cilj ovog projekta. Nabavili smo 6 interventnih odijela i 6 odijela za šumske požare, isto tako i 6 interventnih kaciga i 6 za šumske požare, 12 pari vatrogasnih čizmi, 12 pari vatrogasnih rukavica, užad, gurtne, karabinere, potkape, vatrogasne opasače, Bosch aku štemericu, motornu pilu, dvije Motorola radio stanice.

Veliko hvala svim operativcima koji su sudjelovali na intervencijama kao i svima koji su pomogli kod pisanja projekta i realizaciji ovog Ugovora! Ova oprema uvelike će doprinijeti podizanju naše operativne spremnosti. Hvala svima koji su pripomogli u realizaciji ovako značajnog projekta za nas- kazao je predsjednik DVD-a Bedenica Karlo Antolković.

Bedenica
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija